“İtibarları kaybolmadı ki geri isteyelim”

Güncelleme Tarihi:

“İtibarları kaybolmadı ki geri isteyelim”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 12:25

TBMM’nin, asılarak idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’in hakkındaki mahkeme kararının kaldırılması ile ilgili çalışma başlatmasıyla gündeme gelen idam edilenlerin iadeiitibarları konusundaki tartışmalar sürüyor. Türkiye’de devrimci haraketin önderlerinden Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, “İtibarları kaybolmadı ki geri isteyelim. Gezmiş’e iadeiitibarı halk verdi” derken, Erdal Eren’in avukatı İsmail Sami Çakmak, “itibarsızlığı yok ki iade edilsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

HALK İTİBARLARINI VERDİ

İadeiitibar konusunda bir taleplerinin olmadığı belirten ağabey Gezmiş, “Bizim için iadeiitibar söz konusu değil, böyle bir talebimiz ve beklentimiz de yok. Babam da sağken hep şöyle derdi; ‘Bunların itibarı kaybolmamış ki iade edilsin.’ Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının itibarını Meclis verse de vermese de ne fark eder. Asıl itibarını halk verdi ve vermeye de devam ediyor” görüşünü dile getirdi.

“İtibarları kaybolmadı ki geri isteyelim”
                       Bora Gezmiş
Deniz Gezmiş’i övmenin hala suç sayıldığını da anımsatan ağabey Gezmiş, “Denizler idam edilirken kanun çıktı. Asıl o kanun tamamen ortadan kaldırılmalı. Deniz Gezmiş ile ilgili konuştuğunuzda veya övdüğünüzde herhangi bir savcı isterse dava açabiliyor. Denizleri övmek suç sayılıyor” dedi.

Haberin Devamı

İADEİİTİBAR DEĞİL ÖZÜR DİLENSİN

Devrimci 78’liler Federasyonu üyesi Yılmaz Cerek, Denizler’in bu Meclis’in vereceği bir itibara ihtiyaçları olmadığını belirterek, “Halk Deniz’in ve arkadaşlarının itibarını iade etti. Nasıl Nazım Hikmet’in iadeiitibara ihtiyacı yoksa Deniz Gezmiş’in de yok. Hiçbir devrimci arkadaşımızın itibara ihtiyacı yok, çünkü onlar zatan itibarsız değildiler. Adnan Menderes’in durumuyla karşılaştırılması yanlış. Meclis eğer bişey yapmak istiyorsa darbe dönemlerinde idam edilen kişilerin ailelerinden devlet adına özür dilensin, tazminat ödemesi yapsın” önerisinde bulundu.

78’liler Federasyonu üyesi Hüseyin Yılmaz ise devletin Adnan Menderes’e anıt mezar yaparak ve tören düzenleyerek zaten itibarını verdiğini, bu tartışmaların gündem değiştirmenin dışında bir anlam ifade etmediğini söyledi.

ERDAL EREN’E EVREN BİLE SAYGI GÖSTERDİ

Erdal Eren’in avukatı İsmail Sami Çakmak ise Menderes’in gündeme getirilmesinin istismara ve gündem değiştirmeye yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Erdal Eren, itibarsız değildi ki itibarı iade edilsin. Bizim iade edilecek bir itibarımız yok. Erdal Eren oldu bitiye getirildi. 12 Eylül duruşmasında Erdal Eren’in adı geçtiğinde Kenan Evren yatağında saygı ifade edilecek şekilde doğruldu. Evren’i bile saygı gösterdiği Erdal Eren’e bu halk itibarını veriyor.”

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!