İtfaiye eri yangın tatbikatında hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye eri yangın tatbikatında hastanelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 13:09

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca düzenlenen “Yangın, Arama ve Kurtarma 2008 Tatbikatı”nda, binada çıkarılan yangının söndürülmesi sırasında başını duvara çarpan itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Doğanbey Kentsel Dönüşüm Alanı'ndaki tatbikattan önce yaptığı konuşmada, kurum olarak amaçlarının kent merkezinde yangın riskini en aza indirmek, olası yangınlara en kısa sürede müdahale etmek olduğunu bildirdi.

Tatbikatın amacının personelin hareket ve kabiliyetini ölçmek olduğunu belirten Doğan, kendilerine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı ve çok sayıda davetlinin de izlediği tatbikatta, ilk olarak, kimliği belirlenmeyen kişilerin alandaki 3 katlı boş binanın bodrum ve giriş katına molotofkokteyli atarak çıkardığı yangına müdahale edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangını söndürdü ve mahsur kalan kişileri kurtardı.

İTFAİYE ERİ YARALANDI

Bu arada, söndürme çalışmaları sırasında binanın içinde başını duvara çarptığı bildirilen itfaiye eri Yaşar Yarar, başından yaralandı.

Haberin Devamı


Arkadaşları tarafından binadan çıkarılan Yarar, 112 Acil Servis ekibince ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tatbikatın ikinci bölümünde ise amonyak tankına yapılan silahlı saldırıdan sonra meydana gelen sızmaya özel kıyafetli NBC ekibi tarafından sargı ve tampon uygulaması yapıldı.

Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu araçta sıkışan bir kişinin itfaiye ekiplerince kurtarıldığı tatbikatta, Zeyniler köyünde kaybolan 2 çocuk bulundu. Mudanya ilçesinde ise denize düşen vatandaşı arama çalışması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi, AKUT Bursa Birimi, BursaGaz, Borusan AŞ, TOFAŞ, Bursa Serbest Bölge AŞ, Gemlik Gübre Sanayi AŞ, Gea Arama Kurtarma Grubu ve Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerinin yer aldığı tatbikata 119 kişi katıldı. Tatbikatta 23 araç kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!