İtalyan medyasında Berlusconi ‘yası’

Güncelleme Tarihi:

İtalyan medyasında Berlusconi ‘yası’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 00:00

Seks skandalları, gafları, renkli kişiliğiyle medya için çok verimli bir haber kaynağı olan Silvio Berlusconi’nin başbakanlıktan istifası sonrası İtalya basını haber sıkıntısı çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Bu sıkıntının en önemli nedeni ise yeni teknokrat başbakan, ekonomi uzmanı Mario Monti’nin, selefinin aksine son derece ‘sade’ bir profil çizmesi. Başbakanlık görevini önceki gün devraldıktan sonra İtalyan medya ordusunu peşinden koşturan Monti, tüm soruları yanıtsız bırakırken sadece “Ne güzel bir hava” demekle yetindi. Gazetecilerin yanı sıra İtalyan mizahçılar da Berlusconi sonrası yas tutuyor.

Corriere della Sera gazetesinin karikatüristi Emilio Giannelli, yıllardır “yüksek topuk giyen bir cüce” olarak çizdiği Berlusconi için “Onun yerini kimse alamaz.  Düşünsenize kendi partisinin (Haydi İtalya) adını ‘Haydi Karılar’ diye değiştiren biri olabilir mi?”. RAI 3 kanalının komedyeni Antonio Cornacchione ise “Bize 20 yıldır malzeme veren Berlusconi’ye tüm Avrupalı mizahçılar adına teşekkür ediyorum” dedi. Sol görüşlü bir gazetenin editörü ise “Berlusconi satar. Satışlarımızın dibe vurduğu tek gün onu birinci sayfaya koymadığımız gündü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!