İtalyan mafyası 120 milyar dolar çeviriyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyan mafyası 120 milyar dolar çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 12:18

Avrupa'da mafyanın en etkili çalıştığı yerlerden biri olan İtalya'da suç örgütlerinin önüne geçilemiyor. Özellikle Güney İtalya'da yayılan mafya tipi örgütlenmeler iş yaşamını da tehdit ediyor.

Haberin Devamı

İtalya'daki esnaf, eskiden ufak işletmelere yönelen İtalyan mafyasının şimdi yönünü büyük şirketlere çevirdiğini vurguluyor.

BBC'de yer alan habere göre, İtalya'da mafya ülkenin en büyük sektörü haline geldi. İtalya'nın önde gelen esnaf birlikleri tarafından yayınlanan bir raporda, mafyanın bir yılda çevirdiği paranın 120 milyar dolara ulaştığına dikkat çekildi. Raporda, mafyanın özellikle güney bölgelerde etkisini artırdığı vurgulandı.

Rapora göre, mafya küçük işletmelerden büyük işletmelere doğru yayılıyor. Raporda İtalya'nın çok iyi tanınan dev inşaat firmaları da organize suça karşı herhangi bir şey yapmamakla itham ediliyor.

Mafyanın gıdadan turizme, emlaktan finansa kadar ekonominin her alanına girdiği belirtilen raporda, "Büyük iş sahipleri mafya ile mücadele etmek ve polise gitmek yerine onlarla uzlaşıyorlar" ifadesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

İtalya'da dükkanların yüzde 20'sinin haraç verdiği belirtilen raporda, bu oranın Sicilya'da yüzde 80'e kadar çıktığı belirtildi.

Öte yandan İtalya İçişleri Bakan Yardımcısı Marco Minniti de mafyanın büyümesinin alarm verdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!