İtalya'daki kötü hava koşulları nedeniyle 3 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

İtalyadaki kötü hava koşulları nedeniyle 3 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 19:22

İtalya'da etkili olan Sibirya soğukları, yaşamı olumsuz etkiliyor.

İtalya'da soğuklar nedeniyle Umbria bölgesi ile Molise ve L'Aquila kentlerinde 3 kişinin şu ana kadar hayatını kaybettiği bildirdildi. Güneydeki Avellino kentinde de bir seranın çatısının, biriken karlar nedeniyle çökmesi sonucu 46 yaşındaki bir kadının öldüğü ifade edildi.
Ülkenin merkezi ve güneyindeki bazı bölgelerde elektrik verilemediği belirtildi.
İtfaiye ekiplerinin ülke genelinde son 24 saatte, 2 bin 300 acil yardım müdahalesinde bulunduğu bildirildi.
Ülke geneli soğukla savaşırken, başkent Roma bugün güneşli bir gün geçirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Romalılar, kendilerini sokaklara atarak, beyaz güzelliğini keyfini çıkarttı. İnsanların kentin önemli mekanlarında fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri, kardanadam ve kar topu savaşı yaptıkları gözlendi.
Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da, kar yağışının bu denli kuvvetli olacağını tahmin edemediğini ileri sürdüğü Sivil Savunma ve Meteoroloji yetkililerini suçladı. Başkan Alemmano, başkentte okulların pazartesi günü de tatil olacağını belirtti.
Başkentin yakınındaki küçük yerleşim yerleriyle tren ulaşımının da sekteye uğradığı ifade edildi.
Roma'da dün yağan kar nedeniyle Vatikan'ın Aziz Pietro Meydanı'da beyaza büründü.
Öte yandan, bugün oynanması gereken, ancak ertelenen İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ve İkinci Futbol Ligi (Serie B) maçlarının yarın öğleden sonra oynanacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!