İtalya'da Berlusconi'ye yolsuzluk suçlaması

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Berlusconiye yolsuzluk suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 20:31

Napoli Savcılığı, İtalya'nın ana muhalefet lideri Silvio Berlusconi hakkında yolsuzluk iddiasıyla soruşturma açtı.

Berlusconi, İtalyan devlet televizyonu (RAİ) yetkililerinden Agostino Sacca'ya telefon açarak, beş genç aktris için torpil yapmış olmakla suçlanıyor. Silvio Berlusconi'nin ileride özel sektördeki faaliyetlerinde kendisine destek taahhüdü karşılığında genç aktrislere, RAİ'deki film ve dizilerde rol almaları için aracılık etmiş olduğu ileri sürülüyor.

Napoli Savcılığı, 13 Aralık'ta RAİ Fiction Müdürlüğü görevinden istifa etmiş olan Sacca hakkında da geçtiğimiz günlerde soruşturma başlattı.

Savcılığın, Sacca'nın telefon konuşması kayıtlarını dinlemesinin ardından, bugün aynı soruşturmanın zanlıları arasına Berlusconi'yi de dahil etmiş olduğu öğrenildi.
Berlusconi'nin torpil yapmış olduğu iddia edilen aktrisler Elena Russo, Evelina Manna, Antonella Troise, Camilla Vittoria Ferranti ve Eleonora Gaggioli'den oluşuyor.

Ana muhalefet liderinin oğlu Piersilvio Berlusconi, haberin ajanslara düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Saçmalık, küçücük şeylerin fırtınaya dönüştürülmesinde" dedi. Berlusconi'nin partisi Forza İtalya'nın genel koordinatörü Sandro Bondi de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İtalya'da her şey tersine dönmüş gibi. Napoli, çöpe gömülmüş vaziyetteyken, oradaki savcılık komik iddialarla muhalefet liderini yargılama derdine düşebiliyor. Bu barbarlık, bu medeniyetsizlik daha ne kadar sürecek?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!