İtalya bu görüntüleri konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İtalya bu görüntüleri konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 16:38

İtalya’nın Toscana Bölgesi'nde bulunan Pistoia kentindeki bir anaokulunda görevli iki bakıcının minik çocukları yemek yemedikleri gerekçesiyle banyo veya karanlık yere hapsederek cezalandırdığı veya her gün defalarca tokatladığı belirlendi.

Haberin Devamı

BAKICI ÇOCUKLARI BÖYLE DÖVDÜ – WEB TV

 

Olayın bir annenin yüzündeki kızarıklıktan şüphelenerek polise haber vermesi üzerine ortaya çıkarıldığı bildirildi. Anaokulunda yaramazlık yapan miniklerin banyoda veya kapalı yerde tutularak cezalandırıldığı, birçoğunun da sık sık şiddete maruz kaldığı açıklandı.

 

Pistoia kentindeki soruşturma hakimi Anna Laura Scuderi,velilerin şikayeti üzerine başlattığı soruşturma doğrultusunda anaokuluna gizli kameralar yerleştirildi. İncelenen görüntülerde bakıcı Dale Pistoia ve yardımcısının, minikleri peş peşe defalarca tokatladığını görünce “küçüklere kötü muamele etmek” suçundan tutuklanmalarına karar verildi. Cezaevine konulan iki bakıcının cezaevindeki diğer kadın mahkumların saldırısına uğradığı, hakarete maruz kaldıkları, üzerlerine tükürüldüğü bildirildi.

 

Haberin Devamı

Anaokuluna çocuklarını götüren kadınlar yaptıkları basın toplantısında görüntüleri izlerken şok geçirdiklerini, yavrularının tokatlanmasına dayanamadıklarını belirtirken, bakıcılara en ağır cezanın verilmesini istedi. Bakıcı kadınların eğitimci değil canavar olduğunu savunan kadınlara Belediye Başkanı Renzo Berti ile Pistoia belediye meclisi destek vererek, ailelere ücretsiz avukat tahsis etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!