Ä°sviçreli diplomat ve ‘Shayenne’ kavuÅŸtu

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli diplomat ve ‘Shayenne’ kavuştu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 07:00

İsviçreli diplomat Martine Berset, Ankara'da görev yaptığı sırada Lübnan'dan sahiplendiği engelli köpeğini, görev süresi dolup ülkesine döndüğünde klinikte bıraktı.

Haberin Devamı

Tedavisi tamamlanan köpek, 10 ay sonra veteriner eşliğinde 12 saat süren uçuşla İsviçre'ye götürülüp Berset'e teslim edildi.

TÜRKİYE’DE TEDAVİ EDİLDİ

Ankara Büyükelçiliği görevine 2019 yılında başlayan Martine Berset, başkentte kaldığı süre boyunca sokaktaki kedi ve köpeklere evini açtı. Berset, daha önce görev yaptığı Lübnan'dan da silahla vurularak yaralanan ve engelli kalan köpeği sahiplendi. Berset, Ankara'da görev süresi dolunca bakımını üstlendiği kedi ve köpeklerle ülkesine dönerken, Lübnan'dan sahiplendiği 'Shayenne' isimli köpeğini tedavisi devam ettiği için klinikte bırakmak zorunda kaldı.

İsviçreli diplomat ve ‘Shayenne’ kavuştu

Haberin Devamı

Tedavisi tamamlanan köpek, 10 ay sonra veteriner eÅŸliÄŸinde 12 saat süren uçuÅŸla Ä°sviçre'ye götürülerek Berset'e teslim edildi. 10 ay sonra köpeÄŸine kavuÅŸan Berset, "Ãœlkeme dönmem gerektiÄŸi zaman onu yanımda götüremediÄŸim için çok üzüldüm, inanılmaz bir çöküntü yaÅŸadım. Ä°sviçre’ye geldiÄŸinde bunun gerçek olduÄŸuna inanamadım. 9 kedim ve 3 köpeÄŸim var. Hepsi Türkiye’den" dedi.Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!