İşveç'te Türk belediye başkanı yeniden seçildi

Güncelleme Tarihi:

İşveçte Türk belediye başkanı yeniden seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 19:16

İsveç'te dün yapılan genel ve yerel seçimlerde Linköping belediye başkanlığını yürüten Muharrem Demirok, yeniden bu görevine seçildi.

Linköping'de kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Demirok'un partisi Center Parti'nin içinde olduğu sağ koalısyon partileri, 79 belediye meclis üyeliğinden 41'ini kazanmayı başardı.
Böylece, Linköping'de Belediye Başkanlığına aday olan Demirok, bu göreve yeniden seçildi. Ancak kesin sonuçların Çarşamba günü belli olması bekleniyor.
Bu arada, Linköping'de de yabancı karşıtı Sverige Demokrat Parti (SD) de 3 meclis üyeliği kazandı. SD'nin, başta İsveç'in güney illerinde olmak üzere, pekçok ilde belediye meclis üyeliği kazandığı açıklandı.
Öte yandan, SD'nın savunduğu görüşlere karşı çıkan çok sayıda İsveçli, facebook sayfalarında, herkesi bu akşam Stockholm ve Malmö'de düzenlenecek protesto gösterilerine davet etti.
Ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Mona Sahlin'in, parti üst düzey yöneticileri ile yaptığı toplantı sonucunda istifa kararı çıkmadı.
Sahlin, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, istifa etmeyi düşünmediğini ve görevinin başında olduğunu söyledi. Ancak partinin kurulduğundan bu yana aldığı en ağır yenilgiye dikkati çeken politikacılar, Sahlin'in partinin başında uzum süre kalamayacağını belirtiyor.
Sahlin'ın parti içinde yerinin sağlam olmadığına işaret eden siyaset bilimci Li Bennich-Björkman, Sahlin'den sonra eski Adalet Bakanı Thomas Bodström'un parti genel başkanlığına hazırlandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!