Ä°sveçli turist, Türkçe küfür ve polise mukavemetten alınmış

Güncelleme Tarihi:

İsveçli turist, Türkçe küfür ve polise mukavemetten alınmış
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 10:46

İstanbul Taksim Meydanı'nda Cumartesi akşamı polisin, Lice'deki olaylarla ilgili protesto gösterisi düzenleyen gruba müdahalesi sırasında gözaltına alınanlardan biri de İsveçli turist Sarah Olsson'du. Devlet büyüklerine hakaret ve polise mukavemet gerekçesiyle gözaltına alınan Olsson, polise verdiği ifadede, Türkçe bilmediğini belirterek kendini savundu. Bugün öğlen saatlerinde savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup emniyet güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaştı. Sıraselviler'e doğru giden gruptaki

/images/100/0x0/55ea1f32f018fbb8f86c9043
Olsson, aralarında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 11 kişi ile birlikte gözaltına alındı.  

24 yaşındaki Olsson, saat 21.25 sıralarında Sıraselviler girişinde gözaltına alındıktan sonra Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İlk gece ifadesi alınmayan İsveçli turistin İfadesi bir sonraki gün alındı.

Beraberindeki grupla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında küfürlü slogan attığı tespit edilen Olsson, "devlet büyüklerine hakaret ve görevli memura mukavemet suçlarının şüphelisi" olarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Avukatı Burak Mengü'nün yaptığı açıklamaya göre, Stockholm Üniversitesi'nde gazetecilik okuduğu öğrenilen Olsson ifadesinde, gözaltına alındığı saatlerde merakından orada bulunduğunu ve zaten Türkçe bilmediğini belirtti. Savcılıkta verdiği ifade sonrası serbest bırakılan İsveçli turist Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edilecek. Oradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu akşam 21.00 uçağı ile ülkesine geri dönecek.

Olsson'un gözaltına alınmamış olsaydı Pazar günü Fethiye'ye geçeceÄŸi ve 13 AÄŸustos'a aldığı dönüş bileti ile ülkesine geri döneceÄŸi öğrenildi.  Â

İsveçli turist, Türkçe küfür ve polise mukavemetten alınmış

İsveçli turist, Türkçe küfür ve polise mukavemetten alınmış

Olsson'un 30 Haziran 2013 tarihinde Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadenin tutanağı

İsveçli turist, Türkçe küfür ve polise mukavemetten alınmış

Olsson ve gözaltına alınan diğer 11 kişinin neden gözaltına alındığına dair olan yakalama tutanağı

 

Ceren TERZÄ°AHMETOÄžLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!