İsveç Prensesi'ne Türk sevgili

Güncelleme Tarihi:

İsveç Prensesine Türk sevgili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

İsveç'in yüksek tirajlı haftalık kadın dergisi ‘Svenksa Dam Tidning’, İsveç Kralı Carl Gustaf'ın ablası Prenses Birgitta ile Malmö sosyetesinin tanınmış isimlerinden Malmö Fahri Konsolosumuz Mustafa Arhan'ın yakın ilişkisini, ‘heyecan verici ve romantik söylentiler’ diye yayınladı.

Yazıda, Prenses Birgitta ile Arhan arasındaki aşk ilişkisi için, ‘‘Bizim İsveçli prensesimiz Birgitta ile Malmö'nun tanınmış simalarından, halı tüccarı ve Türk Fahri Konsolosu Mustafa Arhan arasındaki romantik ilişki iddiaları, İsveç sosyetesinin yarısının ve Malmö ile Stockholm'deki taksicilerin bile ağzında’’ sözleri yer aldı. Çiftin Florida'da birlikte tatil yaptıkları, ‘yalnızca iki iyi dost’ olmadıkları da vurgulandı.

Mustafa Arhan, Hürriyet muhabirinin sorularına yanıt verirken, ‘Aşk’ ilişkisini inkar etmedi. Arhan, geçen yıl Eylül ayında Prenses'i İstanbul'a götürdüğünü ve 15 gün beraber olduklarını söyledi. Prenses'in bu geziden sonra Türkler'i çok sevdiğini ve İstanbul'a hayran kaldığını da kaydeden Arhan, Prenses Birgitta ile yolculuğa çıkmadan önce Kraliyet Ailesi'nin Türkiye ile çok ilgilendiğini ve kendisinden bilgi aldıklarını kaydetti.

Arhan yıllardır dul. Prenses Birgitta ise saray gelenekleri nedeniyle 35 yıldır Alman Prensi Hansi'den boşanamıyor ancak ayrı yaşıyor. ‘‘Kraliyet gelenekleri nedeniyle Prenses Birgitta'nın ayrılamaması, ufukta bir evliliği imkansız kılmıyor mu? sorusunu ise Arhan gülerek, ‘‘Evet öyle Prenses çok zor bir durumda’’ diye yanıtladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!