İsveç Kralı Efes’e hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

İsveç Kralı Efes’e hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 15:39

Resmi ziyaret için önceki gün Türkiye’ye gelen İsveç Kralı Carl 16'ıncı Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia, Meryemana Evi’ni ziyaret ederek Efes Antik Kenti’ni gezdi.

Haberin Devamı

Kral Gustaf’ın, Efes Antik Kenti’ni çok beğendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetlisi olarak önceki gün Türkiye’ye gelen İsveç Kralı Carl 16'ıncı Gustaf ve Eşi Kraliçe Silvia sabah saatlerinde İzmir’e geldi. Adnan Menderes Hava Limanı’nda İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve eşi Olcay Köksal tarafından karşılanan Kral Gustaf, karayolu ile İzmir’in Selçuk İlçesi’ne geldi.
Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia ilk olarak Bülbül Dağı’nda bulunan ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Meryemana Evi’ni ziyaret etti. Meryemana Evi’nde kısa bir süre kalan Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia ardından Meryemana Evi Rahibi Tarchi Mathius ve rahibelerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meryemana Evi’nin ardından Efes Antik Kenti’ne üst kapıdan giren Kral Gustaf, İzmir İl Kültür Müdürlüğü görevlilerinden antik kent hakkında bilgi aldı. Yamaç Evleri de gezen Kral Gustaf, burada Efes Antik Kenti’ni gezmeye gelmiş olan ilköğretim okulu öğrencileri ile fotoğarf çektirdi. Celcius Kütüphanesi önünde eşi Kraliçe Silvia ile kendisini takip eden basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Kral ve Kraliçe’ye Bereket Tanrısı Artemis Heykeli ile Şirince Şarabı hediye etti.

Haberin Devamı

KRAL GÖZLEME ÇÖPŞİŞ YEDİ, TAZE PORTAKAL SUYU İÇTİ

Antik Kent çıkışında bir kafeteryada oturup bir süre dinlenen Kral Gustaf burada gözleme, pide, çöpşiş yedi, bol miktarda taze sıkılmış portakal suyu içti. Kral Gustaf ve Eşi Kraliçe Silvia’nın, Meryemana Evi’ni çok huzur verici, Efes Antik Kenti’ni ise mutlaka gezilmesi gereken bir dünya mirası olarak buldukları belirtildi. Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde bulunan Kısmet Otel’de öğle yemeği yiyen İsveç Kralı Carl 16'ıncı Gustaf ve Kraliçe Silvia ardından karayolu ile İzmir’e dönecek ve Adnan Menderes Hava Limanı’ndan Ankara’ya hareket edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!