İstiklal patlamasıyla dalga geçildiği öne sürülmüştü... O video patlamadan önce çekilmiş

Güncelleme Tarihi:

İstiklal patlamasıyla dalga geçildiği öne sürülmüştü... O video patlamadan önce çekilmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 07:00

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla dalga geçtiği öne sürülen video sosyal medyada infiale neden oldu. Ancak yapılan incelemelerde söz konusu videonun patlamadan önce çekildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

TikTok’ta yabancı uyruklu bir kişi tarafından paylaşılan videoda, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde yabancı uyruklu 3 kişi görünüyor. Bir kişi hararetli bir şekilde konuşurken, bir kişi de elindeki poşeti konuşan kişiye doğru uzatıyor.

Bu sırada arkada bekleyen bir kişi aniden alınca, diğer iki kişi bomba patlamış gibi yere doğru eğiliyor. Çevredeki vatandaşlar panik olurken, video o anda son buluyor. Bu görüntüler, sosyal medyada infiale neden oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntüdeki 3 kişiyi yakalamak için araştırma başlattı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Paylaşılan video üzerine harekete geçen ekipler şüpheli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Ekipler şüphelilerden A.A.'yı Beyoğlu'nda kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesaplarını inceleyen polis, şüphelilerin başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntülerle, aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 06.11.2022 tarihinde video paylaşımı yaptıklarını belirledi. 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla dalga geçer gibi bir düşünce oluşturan videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde çekilerek paylaşıldığı anlaşıldı.

Ayrıca videoda görülen şapkalı F.R.'nin 08.11.2022 ve A.O.'nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkeden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun İstiklal Caddesi'ndeki patlama olayıyla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!