İşte o tüzük değişiklikleri: CHP kadınların önünü açacak

Güncelleme Tarihi:

İşte o tüzük değişiklikleri: CHP kadınların önünü açacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 14:45

CHP Kurultayı'nda sadece Genel Başkan ve Parti Meclisi seçimi yok. Kurultay sırasında tüzükte de değişiklik yapılacak.

Haberin Devamı

İşte o tüzük değişiklikleri: CHP kadınların önünü açacak
Kurultay'da kurulan tüzük komisyonun halan üzerinde çalıştığı tüzük değişiklikliklerini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Hürriyet'e anlattı.

İşte o değişiklikler:

*Parti üyesinin, bir başka partiden adaylık başvurusunda bulunursa disiplin işlemine gerek olmaksızın o üyenin ismi partiden silinebilecek.
*Seçimden bir yıl önce teşkilatlarda görevden boşalma olması halinde il içi olağanüstü kurultay yerine atanacaklar olağan kurultaya kadar görev yapabilecek.

MİLLETVEKİLİ VİTRİNİNE KADIN VE GENÇLİK AŞISI

*Milletvekili adaylıkları belirlenirken, kadınların ve gençlerin TBMM'de temsiline özen gösterilecek.
Bu madde ile CHP Parti Meclisi'nde olan yüzde 33 kadın ve yüzde 10 gençlik kotası, milletvekilliği ve yerel yönetim adaylıkları için doğrudan uygulanmayacak. Ancak yine de, tüzüğe bu madde konularak, milletvekilliği ve yerel yönetimler için kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılmasının altı çizilecek.
*Milletvekili aday belirlenmesinde merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde, eğilim yoklaması yöntemleri kullanılabilecek.

Haberin Devamı

İNTERNET ÜZERİNDEN ÜYELİK MÜMKÜN OLACAK

* İnternet üzerinden partiye üye olmanın önü açılacak. ayrıca halen sadece ilçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemlerinin, il başkanları tarafından da yapılmasının önü açılacak.
* Üyelik konusunda bir başka yenilik ise, aktif/pasif üyelik kavramının getirilmesi. Aidatını ödemeyen üyenin, seçme ve seçilme hakkı elinden alınacak. Parti yetkilileri, aidatın çok cüzi olduğunu, ancak partililer açısından "aidiyet göstergesi" olarak önem taşıdığını belirtiyorlar. Bu nedenle, böyle bir değişikliğin önünün açıldığını ifade ediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!