İşte o mezarlık ve tek sakini

Güncelleme Tarihi:

İşte o mezarlık ve tek sakini
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 14:44

Gazeteci Yıldırım Türker, ‘Hainler Mezarlığı’ için Twitter’da “Kirli bir fantezi sanmıştım” diye yazdı. Ne yazık ki değil. İşte, sonradan tabelası kaldırılan o mezarlık...

Haberin Devamı

Ormanı yara yara vardığımız yolda onlarca köpek sıcak havadan bunalmış, çoğu uykuda. Az ileride inşaat işçilerinin koşturmacası... Hayvan barınağının genişletilmesi için çalışmalar sürerken sürgülü kapının arkasından bir ses duyuluyor: “Gazeteciyse al içeri.” Bir güvenlik görevlisi hep yanımızda, belli ki mezarlıkta bize eşlik etmesi gerekiyor. O meşhur tabela nerede? “Rahatsız olanlar var diye kaldırıldı” diyor görevli. Peki, mezar nerede? “Orası işte... Önünde duruyorsunuz”... Eliyle işaret ettiği yere bakıyorum, bir toprak birikintisi. Kadir Topbaş’ın “Her giden lanet okusun ve kabirlerinde yatamasınlar” diyerek açtığı Hainler Mezarlığı’nın görüntüsü bu. Şimdiye kadar bir kişi bile gelmemiş gerçi. Sadece gazeteciler. İçlerinde İtalyan basını da var. Ha bir de Karabekir ailesi. Onlar kim, anlatalım: Buradaki ilk ve şimdilik tek cenaze, mahallem Acıbadem’in muhtarı Mete Sertbaş’ı vuran ve akabinde ölü ele geçirilen Yüzbaşı Mehmet Karabekir’e ait. 34 yaşındaki, iki çocuk babası Karabekir, kendisiyle konuşup çatışmayı engellemeye çalışan Sertbaş’ı yakın mesafeden vurmuştu. Ailesi cenazeyi kabul etmeyince geçen pazartesi buraya gömüldü. Karabekirler defin esnasında yokmuş ama sonradan bir kez gelip ‘kabri’ ziyaret etmişler. 

 

Haberin Devamı

ÜÇ BOŞ MEZAR DAHA VAR 

İşte o mezarlık ve tek sakini

Belediye cenazeyi yıkadı mı? Mezar taşı yapılacak mı? “Yıkandığını sanmıyorum. Hayır” diyor görevli. Aklıma, Ordu Belediye Başkanı’nın öldürülen bir darbeci askerin gömülmesi için yer verilmemesini emredince, ailenin ölüyü bahçesine gömmesi geliyor. Sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın darbeci askerlerin cenaze işlemlerinin yapılmayacağını açıklamasını düşünüyorum. Hainler Mezarlığı’na yeni cenazeler gelir mi şimdilik bilinmez. Ailesinin istemediği cenazeler olursa diye Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in yanında üç mezar daha açılmış, hazırda bekliyor. 

 

Haberin Devamı

BUNDAN SONRASI CANIN SAHİBİNE...

İşte o mezarlık ve tek sakini

Balyoz soruşturmasında tutuklanan ve ikinci kez cezaevine konulmak istenince intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın abisi Ahmet Tatar mezarlık için, “Bu olmadı. İnsani değil. Ölenin artık bizimle hesabı kapanmıştır. Bundan sonrasını canın sahibine bırakalım” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!