İşte o mesajcı

Güncelleme Tarihi:

İşte o mesajcı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:16

Lara Faray'ın intiharıyla adı gündeme gelen ve kolejli intiharlarında kilit isim olduğu öne sürülen Efe Tuzcu, Kanada'dan Hürriyet'e mesaj gönderdi.

En son Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Lara Falay'ın intiharıyla adı yeniden gündeme gelen, Leyla Tekül'ün oğlu Efe Tuzcu Kanada'dan Hürriyet'e mesaj gönderdi. İki yıl önce bir başka liseli Ceylan Konuk'un intiharından bu yana hiç konuşmayan Efe Tuzcu, gönderdiği mesajda, ‘‘Benim kendimi savunmaya ihtiyacım yok’’ dedi.

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Lara Falay'ın intiharıyla başlayan ‘‘Satanizm’’ tartışmasının kilit ismi Efe Tuzcu, sessizliğini Hürriyet'e bozdu. İki yıl önce intihar eden liseli Ceylan Konuk'un intiharında da adı sıkça konuşulan Efe Tuzcu, internetten gönderdiği açıklamasını internette chat yaparken kullandığı ‘‘CursedMessenger-Lanetli Mesajcı’’ kod adıyla imzaladı.

Efe Tuzcu, avukatı Tonguç Özdemir aracılığıyla, yazarımız Fatih Altaylı'ya da gönderdiği bu açıklamasında, şöyle dedi:

‘‘Ceylan'ın intiharından bu yana hiç bir açıklama yapmadım. Buna gerek duymadım çünkü bunun kamuoyuna yansıtılmaması gereken, özel bir mesele olduğunu düşünüyordum. Konuyu büyütmek, herşeyden önce, kardeşim gibi gördüğüm Ceylan'ın anısına saygısızlık olacaktı. Bu bağlamda yapılmış olan tüm terbiyesizlikleri de sahiplerinin karakterlerini mükemmelen yansıtan birer tablo olarak kabul edip cevapsız bıraktım ve bu görüşüm geçerliliğini hala koruyor. Bundan dolayı, burada da 'cevap hakkı'mı kullanmayacağım.

DAHA DA GÜÇLENDİM

Kendimi savunmak gibi bir niyetim kesinlikle yok. Buna ihtiyacım da yok. Zira saldırı niyetiyle tasarlanan tüm şaklabanlıkları, sadece suçluluk duygusuyla kıvranan, egosunun esiri olmuş zavallı mahlukatın hedef saptırma çalışmaları olarak değerlendiriyorum.
Sakın ses çıkarmadım, cevap vermedim diye suçu kabul ettiğim sanılmasın. Ceylan'ın vefatının ardından sergilenen rezillikler, bana zarar vermek şöyle dursun, amaçlananın aksine, daha da yükselmemi ve güçlenmemi, mücadele ettiğim zihniyeti daha iyi tanımamı ve belki de en önemlisi, diğer insanların da daha iyi tanımasını sağlamışlardır. Geleceğe daha büyük bir hırsla hazırlanmam gerektiğini ögretmişlerdir. Neticede gayet emin ve hızlı adımlarla yürümekteyim.’’

DİSİPLİN ADIYLA KÖLELİK

‘‘Zamanı gelecektir; İNSAN'a hayatın ne demek olduğunu unutturan, insanı dünyevi hırslarının esiri olmaya zorlayan, maneviyatı öldürüp basitliği ve dünyevi yaşamı dayatan, küçük problemleri büyükmüş, büyük problemleri küçükmüş gibi göstererek insanı çıkmaza sürükleyen, insana darbelerle yamultulmuş bir kişilik empoze edip bununla yetinmesini sağlayarak özbenliğini keşfetmesini engelleyen, özgürlük adı altında dengesizlik, disiplin adı altında köleliği dikte eden, insani değerleri yozlaştırıp, insanı yalnızlığı ya da yozlaşmayı seçmek zorunda bırakan, ölümden gözyaşları içinde rant elde etmeye çalışan birinin, vefat etmiş ögrencisinin ya da arkadaşının kan izinin üzerinde futbol oynanmasına göz yummasına imkan tanıyan zihniyetin bizim gibi insanlar tarafından tarihe karıştırılacağı zaman gelecektir. Konuya dair ilk ve son sözlerim bunlardır. Saygılar.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!