İşte kanıt saat

Güncelleme Tarihi:

İşte kanıt saat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zeynep Biçer, ev işlerine baktığı Aynur Gündoğdu'yu öldürdükten sonra, kıyafet ve takılarını çalmakla suçlanıyor. Duruşmalarda taktığı saati, öldürülmeden önce Gündoğdu takıyordu. Davanın seyrini değiştirecek belge fotoğrafları Hürriyet ortaya çıkardı.

Kızı Aylin Tiftikçi ile tatil yapmak için yola çıkan Aynur Gündoğdu'nun kullandığı otomobil, Yalova girişinde arızalandı. Gündoğdu, yakınlardaki bir tatil köyünün sahibi olan arkadaşından yardım istedi ve otomobili onun yardımıyla tamir edildi. Geç olduğu için geceyi tatil köyünde geçirdiler. Zeynep Biçer'le o tatil köyünde tanıştılar. Gündoğdu, ayrılmadan önce Biçer'e kartını verdi. İstanbul'a yolu düşerse mutlaka uğramasını söyledi.

Kayıplara karıştı

Tam üç yıl sonra, Aynur Gündoğdu'yu telefonla arayan Zeynep, para sıkıntısı çektiğini ve yatacak yerinin olmadığını söyleyerek yardım istedi. Tekstilci Aynur Hanım, üç yıl önce bir kez gördüğü Zeynep'e evinin kapılarını açtı. Para yardımı yaptı. Aynur Hanım'ın evinde üç gün kalan Zeynep Biçer, bir sabah not bile bırakmadan kayıplara karıştı. Misafi-rini yatağında bulamayan Gündoğdu, bu acele gidişe bir anlam veremedi.

Bir yardımcı aradı

Göğüs kanserine yakalanan Gündoğdu, sıkıntılı günler yaşadı. Haftalarca hastanede yattı. Taburcu olduğunda, hem işini hem de evini idare edecek gücü kendinde bulamıyordu. Gündoğdu, ev işlerine yardımcı olacak birini arıyordu. O günlerde Zeynep Biçer ortaya çıktı. Bir akşam telefonla arayıp, yine parasız kaldığını, İstanbul'da iş bulana kadar yanında kalmak istediğini söyledi Aynur Gündoğdu'ya. Zeynep'in, bir yıl önceki haber vermeden çekip gitmesi iyi bir izlenim bırakmamıştı üzerinde. Bir yardımcıya ihtiyacı olduğu için kabul etti. Zeynep Biçer evin işlerini ve yemeklerini yapıyor, Gündoğdu da karşılığında iyi para veriyordu. Tutarsızlıkları devam eden Zeynep, ‘‘Erkeklerden nefret ediyorum’’ diyordu. Öte yandan nişanlı olduğunu ve evlilik hazırlığı yaptığını söylüyordu. Murat diye tanıttığı Hasan Demirtaş sürekli eve telefon ediyordu. Sessiz ve kısa cevaplar veriyordu Zeynep. 'Tamam Murat, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik' demişti bir keresinde telefonda. Gündoğdu bu ifadesi üzerine 'Anlaşılan evlilik yakında. Söz düğününü de ben yapacağım' dedi.

Yatağında kurşunlandı

37 yaşındaki Aynur Gündoğdu, bu konuşmanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, 12 Şubat 1997'de, yatağında tabancayla öldürülmüş olarak bulundu. Tam altı el ateş edilmişti talihsiz kadına. Zeynep Biçer cinayetten 5 gün sonra, evli ve 4 çocuk babası sevgilisi Hasan Demirtaş'la birlikte Nevşehir'de yakalandı. Aynur Gündoğdu'nun evinden çaldığı giyim eşyası dolu 3 valiz ise kabarık sabıka dosyası bulunan Deniz Eryaman'ın evinde bulundu. Demirtaş, ‘‘Cinayetten haberim yok. Olay günü beni aradı, geleceğini söyledi. Akşama doğru geldiğinde yanında valizler, üzerinde takılar vardı. O gece yattık. Sonra yakalandık’’ diyordu. Tutuklanan Zeynep Biçer hakkında planlayarak adam öldürmek suçundan idam istemiyle dava açıldı. Demirtaş hakkında ise işlem yapılmadı. Zeynep Biçer, duruşmalara iki dirhem bir çekirdek geliyordu. Aylin Tiftikçi, sanığın üzerinde bulunan kürk palto ve takıların annesi Aynur Gündoğdu'ya ait olduğunu iddia ederek, ‘‘Çıkar annemin elbiselerini’’ diye duruşma salonunu birbirine kattı. Ancak, son derece soğukkanlı olan Zeynep Biçer, genç kızın iddialarını yalanlayarak, giysilerin ve takıların kendisine ait olduğunu söyledi. Aynı kıyafetleri, diğer duruşmalarda da giymeye devam etti. Ancak, Aynur Gündoğdu'nun, ölmeden önce çekilen fotoğrafları, Zeynep Biçer'i yalanlıyordu. Biçer'in duruşmada taktığı saati, öldürülmeden önce çekilen fotoğraflarında Aynur Gündoğdu da takıyordu. Davanın seyrini değiştirecek belge fotoğrafları Hürriyet araştırdı buldu. Şimdi sıra adalette.

Yalanın belgesi: İkisi de aynı

Aynur Gündoğdu'nun sağlığında çekilen bu fotoğrafta kullandığı saat, şimdi cinayetle yargılanan Zeynep Biçer'in kolunda. Zeynep'in, Aynur Gündoğdu’yu öldürüp eşyalarını da çaldığını iddia ediliyordu. Zeynep Biçer ise yalanlıyordu. İşte bu iki fotoğraf, iki kadının kolundaki aynı saati belgeliyor ve davalara yeni bir boyut kazandıracak nitelik taşıyor.

Zorla odama gönderdi

Cinayetin işlendiği gün annesinin oturma odasında uyuduğunu söyleyen 16 yaşındaki Aylin Tiftikçi, ‘‘Aynı odada ders çalışıyordum. Zeynep çok tedirgindi. 'Annen hâlâ uyuma-dığını görürse çok üzülür' diyebeni zorla odama gönderdi. Ve koridorun ışığını söndürmemi istedi. Sabah kalktığımda evde kimse yoktu. Oturma odasına girdiğimde annem kanlar içindeydi. Yardım istedim. Daha sonra annemin gardırobun-daki en şık giysilerini, takılarını, senetlerini, aksesuvarlarını, telefon fihristlerini aldığını tespit ettik. Ve büyük bir yüzsüzlükle, çaldığı annemin takıları, kol saati ve giysileriyle duruşmalara geldi. Öldürüleceğim endişesi yaşıyorum. Bu nedenle vasiyetname hazırladım. Bana bir şey olursa tüm miras kimsesiz çocuklara ve orduya verilecek’’ diyor.

Namusumu korudum

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan 28 yaşındaki Zeynep Biçer, olayın bir namus meselesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Aynur Gündoğdu' nun öldüğü gece, kendi-sinden yeğeniyle ilişkiye girmesini istediğini iddia eden Biçer, ‘‘Alkollüydü. Kabul etmeyince anneme küfür etti. Tartıştık. Sehpanın üzerindeki silahı elinden almak isterken patladı’’ dedi.

Alkol almamış

Ancak, Zeynep Biçer'in ifadesi Adli Tıp raporuyla çelişiyor. Aynur Gündoğdu'nun kanında alkole rastlanmamıştı. Ölüme neden olan kurşunlar bitişik atışla vücuda girmişti. Ve cesette tam altı kurşun yarası saptanmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!