İşte insana saygı

Güncelleme Tarihi:

İşte insana saygı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'deki TV kanalları, ‘‘Çakan flaşlar saralılara zarar verebilir’’ diye uyarılınca, Prens Charles'la sevgilisi Camilla'nın görüntülerini yayınlamadı.

İngiltere Epilepsi Derneği'nin bu konudaki ricası üzerine, ülkenin hem kamu televizyonu BBC'de, hem özel kanal ITN'de sadece Prens Charles'la, 25 yıllık sevgilisi Camilla'nın donuk bir fotoğrafı gösterildi. Yıllardır birlikte olan İngiltere veliahtı Prens Charles ve sevgilisi Camilla ilk kez, iki gece önce Londra Ritz otelindeki bir doğum günü partisine birlikte katıldılar. Yıllardır beklenen bu fotoğrafı yakalamak için dünyanın dört bir yayından gelen 150 kadar gazeteci kapının önüne birikti. Ve çiftin otelden çıkışıyla arabalarına girişleri arasında geçen 15 saniye bozunca patlayan flaşlardan, kamera ışıklarından otelin önü gündüze döndü.

Kendileri için çok önemli ama

Bunun üzerine Epilepsi Derneği TV kanallarına bir yazı gönderip, ‘‘15-20 saniye süren flaşlar sara hastalarının ekran karşısında nöbet geçirmesine sebep olabilir, lütfen flaşların patladığı sekansı 5 saniyeden fazla göstermeyin' diye rica etti. Ve İngiltere'deki TV'ler bir insanlık dersi vererek, kendileri için çok önem taşıyan bu görüntüleri film olarak değil, fotoğraf karesi olarak göstermekle yetindi. Beyinde geçici elektriklenmeden kaynaklanan sara (epilepsi) hastalığının kimi tiplerinde hastalar ışığa aşırı hassas oluyor. Yoğun ve ani ışık hastanın beynini uyararak elektriklenmeye sebep oluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!