İşte Fergio bey ve köleleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Fergio bey ve köleleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 07:00

Fergio House operasyonunda gözaltına alınanlar arasında ‘özel’ partiler organize eden ve “Fergio Bey” takma adını kullanan Ferhat G. de var. Kendisini saygın bir işinsanı olarak tanıtan Ferhat G.’nin mimar olduğu ortaya çıktı. Paylaştığı videolarda maske takan ‘Fergio’, yanındakilere de ‘köle’ diye sesleniyor...

Haberin Devamı

Önceki gün yapılan Kafes-26 operasyonunda, kendisine “Fergio House” adını veren ve sosyal medyadan hesaplarıyla parti ve çeşitli etkinliklerini duyuran gruptan 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor. “Müstehcen yayınlar yapmak”tan gözaltına alınan şüpheliler, bu suçu örgütlü bir şekilde işlemekle de suçlanıyor. Ancak suçlandıkları konulara dair detaylar henüz ortaya çıkmadı.

MASKE DÜŞTÜ

Taktığı maskelerle, ‘Fergio Bey’ adıyla yayınlar yapan Ferhat G.’nin kimliği gözaltına alınınca deşifre oldu.

İÇMİMARLIK ŞİRKETİ VAR

Gözaltına alınanlar arasında gruba adını veren ve “Fergio Bey” olarak adlandırılan Ferhat G. ile abisi Serhat G. de var. Grubun yöneticisi ve organizasyonların yetkilisi konumundaki “Fergio Bey” taktığı maskeyle kimliğini gizleyip sesini değiştirerek yaptığı açıklamalarında kendisini “saygın bir işinsanı” olarak tanıtıyordu. Açık kaynaklardaki bilgilere göre Ferhat G. bir içmimarlık firmasının sahibi.

Haberin Devamı

İşte Fergio bey ve köleleri

KANADA, MIAMI, KATAR...

Kendi ismiyle 2022’de bir dergiye verdiği röportajında 2015 yılından bu yana mimarlık yaptığını, Beyoğlu’nda 50’ye yakın tarihi eser statüsündeki binayı restore ettiğini anlatıyor.  Ferhat G.’nin anlattığına göre Kanada, Miami, Katar ve Erbil’de de üzerinde çalıştıkları projeler var. Katar’da bir hastane projesi devam ederken Kuveyt’te de askeri bir proje aldıklarını söyleyen Ferhat G., firmalarının Erbil’de çok güçlü olduğunu da anlatıyor.

İşte Fergio bey ve köleleri

MALİKÂNESİ KİRALIKMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki gözaltı süreci devam eden Ferhat G. ifadesinde Büyükçekmece’deki lüks bir sitedeki partiler ve çekimler için kullandıkları ve “malikâne” dedikleri evin de kiralık olduğunu söyledi. Grubun paylaştığı görüntülerde de maske takan Ferhat G.’nin yanındaki yine maskeli ve kostümlü kişilere ‘köle’ dediği görüldü. Şüphelilerin sosyal medyada paylaştıkları görüntüler için özel çekim ekipleri tuttukları, lüks hayatları göz önüne sererek daha fazla kişinin bu gruplara üye olmasını amaçladıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

İşte Fergio bey ve köleleri

MASKELER EMNİYETTE

İstanbul merkez olmak üzere Isparta, Hakkari, Ankara, Gaziantep, İzmir, Konya ve Antalya illerinde toplam 15 farklı adreste eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 4’ü kadın 19 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adreslere yapılan baskınlarda çok sayıda maskeye de el konuldu.

İşte Fergio bey ve köleleri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!