İşte Cumhurbaşkanı'na darbe girişimini haber veren enişte

Güncelleme Tarihi:

İşte Cumhurbaşkanına darbe girişimini haber veren enişte
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 07:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbe girişiminden haberdar eden ismin Ziya İlgen olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini darbe girişiminden haberdar eden ismin eniştesi Ziya İlgen olduğunu El Cezire'ye verdiği röportajda açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından 'enişte' Türkiye'de en çok merak edilen isimlerden biri oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbe girişiminden haberdar eden ismin Ziya İlgen olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini darbe girişiminden haberdar eden ismin eniştesi Ziya İlgen olduğunu El Cezire'ye verdiği röportajda açıkladı. 

El Cezire'ye röportaj veren Erdoğan, darbe girişimini nasıl öğrendiğine yönelik soru üzerine "4-5 günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık" yanıtını vermişti.O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman’dan İstanbul’a geldik. İstanbul’da da zor bir durum vardı. F-16’ların şehir üstünde alçak uçtuğunu gördük. Binlerce insan sokaklardaydı. Hızlı bir değerlendirme yapıp ek adımlar attık ve kısa sürede her şeyi kontrol altına aldık. Otelden ayrılıp İstanbul’a geldik. On binlerce insanın sokaklarda olduğunu gördük" dedi.
Ziya İlgen, Erdoğan'ın kız kardeşinin eşi ve emekli öğretmen.

Haberin Devamı

Ziya İlgen, Erdoğan'ın kız kardeşinin eşi ve emekli öğretmen. Ziya İlgen'in 84 yaşında Hacı Baba lakabıyla tanınan babası Mustafa İlgen 2013 yılında Balıkesir'in Erdek ilçesinde vefat etmiş, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, eski milli futbolcu ve televizyon yorumcusu Rıdvan Dilmen de katılmıştı. 

’DARBECİLER BİR AZINLIK, BİR TERÖRİST ÖRGÜT’
Darbecilerin azınlık bir terörist örgüt olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik. İstihbarat zaafı olduğu açık. Doğru istihbarat olsaydı, önüne geçilebilirdi. Elbette ki kimse şunu söyleyemez, dünyadaki istihbarat örgütlerinin zafiyeti yoktur diyemez, ama dünyanın dört bir yanında olduğunu görüyoruz. Her zaman için zayıf noktalar nerededir, zafiyetler nerededir, belirlemek gerekir ama istihbaratta insani unsur çok daha önemli benim görüşüme göre. Çünkü her şeyi mümkün kılan budur. 15 Temmuz’daki olaylara dönecek olursak FETÖ devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş ve bu darbe girişimini yaptıklarında bunda başarılı olamadılar. Önümüzdeki günler ve haftalar içinde ben eminim ki; bazı planlarını kendi gelecekleri için yapacaklardır ama biz devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tür örgütlere karşıyız. Halkla birlikte biz oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, alamamıştır. Geçmişe yönelik elimizde çok sayıda şüpheliler vardı. Elbette ki kanunlar sizin birçok şey yapmanıza engel oluyor. İtiraflar başladı, bağlantılarını ortaya koydular."

Haberin Devamı

’FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI KENDİ İŞİNE BAKMALI’
Fransa Dışişleri Bakanı’nın Türkiye hakkındaki açıklamaları da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne dediğini bilmiyorum, onlar da çok sayıda insanı tutuklamak zorunda kaldılar. Olağanüstü h?l ilan ettiler. Fransa Cumhurbaşkanı benim hakkımda kişisel bir yorum yaptıysa, kendi işine bakmalı. Eğer demokrasi dersi almak istiyorlarsa bizim ülkemize bakabilirler. Kimse bize bu konuda ders vermeye kalkmamalı. Biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. Biz her şeyi hukuk dairesinde yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar tanklarla ezildi" dedi.

’MİLLETİMİN TÜMÜYLE BİR ARAYA GELMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİR’
"Türkiye’de taraflar kutuplaşmıştı. Şimdi birlik görüyoruz. MHP, CHP, HDP, STK’larla hep birlikte darbeye karşı çıkıyor. Bu fırsatı kullanacak mısınız?" sorusunu da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler işbirliğinden uzak bir hareket değiliz. Bizlere hakaret edenler kendilerinde bu hakkı buluyor. Müsaade etsinler bizim de eleştiri hakkımıza saygı duysunlar. Biz her şeyi hukuk içerisinde hareket etmek zorundayız. Tankların altında ezilerek ölenler var. 1500 yaralı var. Nasıl oluyor da bu insanlar hala ’Erdoğan diktatördür, demokrat değildir’ gibi yaklaşımları yapıyorlar. Bu ülkemizin milletimizin ortak bir sorunudur. Kaldı ki ben milletin cumhurbaşkanıyım. Hepsiyle bir araya gelmek benim için bir şereftir."

Haberin Devamı

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY’NİN AÇIKLAMALARI
"Kerry NATO üyeliğiyle ilgili uyardı, ’Türkiye’nin NATO üyeliği sona erebilir’ dedi. AB üyeliğini de aynı şekilde kurban eder misiniz?" sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kerry bu ifadelerin hepsini yalanladı. Türkiye’deki büyükelçilik bu ifadeleri yalanladı. Öyle bir şey ifade etmediklerini söylediler, Sayın Obama’yla da görüştüğümüzde ’Darbe girişimine karşı yanınızdayım’ dedi. ’Demokratik mücadelenizi destekliyorum’ dedi. Böyle bir şey asla söz konusu değil, bunların hepsi uydurmadır. Bu yayın Türkiye’den de izleniyor. Onlara seslenmek istiyorum. Halkımız bu tür dedikodulara inanmasın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!