İstanbul'un ilk deniz taksileri hizmete giriyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun ilk deniz taksileri hizmete giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 17:32

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin denetiminde, Teknomar Denizcilik A.Ş'nin işleteceği 4 deniz taksi, yarın İstanbul deniz ulaşımında hizmet vermeye başlayacak.

Haberin Devamı

İŞTE İSTANBUL'UN İLK DENİZ TAKSİLERİ...

İlki Mayıs ayında denize indirilen ve Eylül'de hizmete alınması planlanan deniz taksiler, yapımlarının erken tamamlanması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla Kabataş İDO İskelesinde düzenlenecek törenle yarın hizmete girecek.

Şehir içi deniz ulaşımında İstanbullulara “365 gün-24 saat” kesintisiz hizmet sağlayacak deniz taksiler, ilk aşamada 27 iskelede hizmet verecek, ancak zaman içinde hizmet alanı 82 iskeleye yayılacak.

Yolcuları çağırdıkları duraktan alıp, istedikleri yere bırakacak olan deniz taksilerden 2'si de Ağustos ayının sonunda hizmete girecek.

Yolcu kapasitesi 10 ile sınırlandırılan deniz taksiler, telefon ve SMS ile çağrılabilecek. İstanbullular, “444 4 436” İDO Çağrı Merkezi kanalıyla da bu hizmetten yararlanabilecek.

Taksimetreyle belirlenecek ücretlendirmede gündüz, taksimetre 15 YTL'den açılırken, her deniz mili başına 10 YTL artış olacak.

Deniz taksiyi kullanan vatandaşlar, taksinin kendilerini kaç dakika sonra alacağı, gideceği yere kaç dakikada ulaştıracağı ve ücret bilgilerini önceden öğrenebilecek.

Gece 24.00-06.00 saatleri arasında ise taksimetre açılışı 20 YTL'den başlayacak ve her deniz mili başına 15 YTL artış olacak. Yazar kasa fişi kesilecek deniz taksilerde kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek.

Tüm dünyada özellikle yolcu taşımacılığında tercih edilen katamaran gövde yapısında üretilen ve İstanbul Boğazı için yüksek manevra kabiliyetini mümkün kılan 2 motora sahip deniz taksiler, konforlu ve hızlı olduğu için Boğazın iki yakası arasında otomobille seyahate alternatif olacak.

Kompozitten üretilen, fiber gövdeli deniz taksiler 8 bağımsız bölümden oluşan gövde yapılarıyla yüksek seyir güvenliği sağlıyor. Kapalı yolcu kabinine de sahip deniz taksiler, 10,86 metre uzunluğunda ve 4,28 metre genişliğinde olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!