İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Akşam tezgahları

BAĞDAT CADDESİ

23 yıldır Bağdat Caddesi üzerinde, kiraladığı dükkanda hem işveren, hem de çalışan durumunda yani imalat ürünlerini satan bir okurumuzdan e-mail aldık. Kendisi gibi kirada olan ve satış yapmaya çalışan dükkan sahiplerinin bir şikayetini dile getiriyor.

Okurumuz, saat 16.00'dan sonra kaldırımların çantacı, kazakçı, eşarpçı ve takı tezgahlarının işgaline uğradığını söyleyerek, dükkan sahiplerinin zor durumda kaldıklarını ve kimi zaman siftah bile yapmadan dükkanlarını kapadıklarını ifade ediyor. Kimi tezgahlarda gece yarısına kadar satış yapıldığını belirten okurumuz, bu konuda ilgililerin önlem almasını istiyor.

Geceleri köpek katliamı

KOŞUYOLU

Hayvansever bir okurumuzdan e-mail aldık:

‘‘24 Kasım Cuma gecesi Koşuyolu Muhittin Üstündağ Caddesi'nde bulunan büyük parkın köşesinden köpek havlamaları ve insan sesleri geliyordu. Evde bulunan köpeğimiz huzursuz bir şekilde havlamaya başladı, ben çevreye rahatsızlık vermemek için köpeğimi susturdum fakat o yine de çok huzursuzdu. Sabah, mahallemizin çok sevilen, Minik adındaki sahipli Sen Bernar cinsi köpeğin gece gelen kişiler tarafından iğne ile öldürüldüğünü öğrendik.’’ Okurumuz durumu Kadıköy Belediyesi'ne şikayet ettiğinde olayın sorumlusunun Büyükşehir Belediyesi olduğu söylenmiş. 1-2 ay önce parkta çeşitli yerlere bırakılan zehirlerle 4 köpeğin öldüğünü, 2 köpeğin günlerce komada kaldığını belirten okurumuz bütün bu vakaların geceleri meydana geldiğini belirtiyor.

Sinyalizasyona gerek var

GAYRETTEPE

42 yaşında, doğma büyüme Gayrettepeli olduğunu belirten bir okurumuz şunları söylüyor:

‘‘Evim, ofisim, heşeyim Gayrettepe'de... Tabii ki yıllar içinde burası da çirkinleşti, kalabalıklaştı; tabii ki ben de çocukluğumun Gayrettepe'sini özlemle anıyorum. Ama bugün artık çözüm istiyorum:

Yıldız Posta Caddesi üzerindeki ışıklar sizi direkt olarak Süleyman Bey Sokağı'na götürür. Burası benim sokağımdır. Sokağın başında Gayrettepe Migros, devamında ise Florance Nightingale Hastanesi bulunur. Işıklardan geçip süratle Süleyman Bey Sokağı'na dalanlar (ki bunlar mevcut sürücülerin % 95'i) hemen bir dört yol ağzı ile karşılaşırlar. Burada maalesef trafik ışıkları yoktur. Kim daha zorba ise o geçecektir. Yayalar genç iseler zor bela geçerler; ama yaşlılar ve çocuklu kadınlar veya çocuklar için bu söz konusu bile değildir. Trafik ışıkları ile ya da başka bir şekilde bu soruna bir çare bulunmalı.’’

Mal getiren araçlar

Okurumuz ayrıca mal getiren kamyon ve kamyonetler, sinyalizasyonun olmadığı noktada trafikte aksaklığa neden oldukları için sık sık tartışmaların yaşanmasına neden oluyormuş. Ayrıca okurumuz, yakında hastane bulunduğu için ambulans trafiğinin de yoğunluğuna dikkat çekiyor ve bu sıkışıklığın acil durumdaki hastalara zaman kaybı olarak yansıdığını belirtiyor.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Sokak hayvanları için

BAKIRKÖY

Sütunlarımızda sık sık geceleri yapılan köpek katliamına dair haberler çıktığı için hayvansever okurlarımızdan sürekli telefon, e-mail ve faks alıyoruz. Ne yazık ki çoğu, şikayet niteliğinde. Ama bazen bu konudaki olumlu gelişmeleri de bize aktarıyorlar ve bu haberlere de yer veriyoruz.

Belki hatırlarsınız, Beşiktaş'ta belediyenin Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği içinde sokak hayvanları için yaptıklarını övgüyle karşılayan hayvansever semt sakinlerinin duygularını dile getiren mektuba sütunlarımızda yer vermiştik.

Geçtiğimiz haftalarda bir grup Bakırköylü hayvanseverden mektup aldık: Bakırköy Belediyesi'nin köpek barınağı ihalesini Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği'nin kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getiiyorlardı.

Sahipsiz Hayvanları koruma Derneği'nin Kurucu Üye ve Genel Koordinatörü Yuli Weston'dan konuyla ilgili bilgi aldık.

Derneğin Temmuz 1998'de kurulduğunu söyleyen Weston, Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü önerileri doğrultusunda bilimsel çalışma yürüten tek kurum olduklarını; misyonlarnın ilk hedefi olarak sokak hayvanlarına etkili ve insani çözüm getirmek olduğunu belirterek bugüne kadar 3500'ü aşkın kısırlaştırma gerçekleştirdiklerini, kısırlaştırılan hayvanlara dövme yapılarak numara verildiğini ve üç yıl etkili kuduz aşısı ve karma aşı yaptıklarını bildirdi.

Bakırköy Belediyesi ile yaptıkları çalışmaya çok önem verdiklrini ifade eden Weston, bugüne dek 115 hayvanı kısırlaştırdıklarını, barınak ve hastane kısmında teslim aldıkları 700'ü aşkın hayvana uyuz tedavisi uyguladıklarını, yalnızca Bakırköy'deki hayvanların tedavisi için 25 milyon Tl tutarında ilaç aldıklarını söyledi. Weston, sözlerine şunları ekledi: ‘‘İşe başladığımız hafta anlaşmamızda bize ait olmasa bile yoğun olarak tamirat ve eksikleri gidermle ile uğraştık. Hayvanların hepsi açlıktan bitikti. 2 ton hazır mama aldık, yemekleri ve suları düzenli olarak verilmektedir. Bütün isteğimiz oradaki tüm hayvanlara yardımcı olabilmek. Yapmak istediğimiz çalışmamız bir engelle karşılaşmazsa Beşiktaş ilçesindeki hayvanseverlerin memnuniyetini burada da elde edebiliriz.’’

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!