İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Bu okulda birşeyler oluyor

BEYKOZ

Paşabahçe İlköğretim Okulu'nda yıl ortasında atanan okul müdürü ile Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneği arasında yaşanan anlaşmazlık yasal mercilere yansıdı.

Beykoz Paşabahçe İlköğretim Okulu, Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneği Başkanları ile okul müdürü arasında gerginlik yaşanıyor. Telefonla bize ulaşan Okul Aile Birliği Başkanı Necati Mutanoğlu, bu yılın ortalarında okula tayin edilen müdür tarafından haksız iddialarla karalandıklarını, müdürün kendilerini yok saydığını ve ailelerden makbuzsuz para topladığı yolunda şikayet aldıklarını belirtti. Mutanoğlu, müdürün gericilik suçlamasıyla karşı karşıya kaldıklarını, oysa her yıl öğrencilerle Anıtkabir ve Meclis'i ziyareti bir gelenek haline getirdiklerini hatta bu konuda dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den plaket aldıklarını da söyledi.

Kaymakamlık'a dilekçe verdiklerini, savcılağa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Mutanoğlu ve Koruma Derneği Başkanı Asım Özer şunları söyledi:‘‘Okul müdürü İsmail Topal göreve başladığı günden itibaren bizleri yok sayıyor. Okulumuza bilgisayar ve fen laboratuarı yaptırıldı, fakat bunların hiç birini kullandırtmıyor. Üstene bir de, zamanın okul müdürü tarafından Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneğin'e tahsis edilen odanın boşaltılması emrini verdi. Çocuklarımızın eğitimine herhangi bir zarar gelmemesi ve okul müdürümüzün niyetini anlayabilmek için sustuk. 2000-2001 Öğretim Yılı kayıt dönemi başladığında velilerden, okul müdürünün makbuzsuz para topladığı yönünde şikayetler aldık. Kayıt Kabul ve Bağış Kabul komisyonlarına kabul edilmedik.

Bizi karalayan bildiri

Ayrıca okul açıldıktan 15 gün sonra çocuklarımıza hiçbir belgeye dayanmayan, kişiliklerimizi karalayan bir bildiri dağıtıldı. Bizler Beykoz'da yaşayan, çevrede tanınan, okulumuza 5 yıldır hizmet veren ve velilerin tanıdığı iş sahibi insanlarız. Şahsımıza hak etmediğimiz iftiralar atan okul müdüründen şikayetçiyiz. (Bildiride bizlerin okula baskın düzenlediğimiz, toplanan paraların ‘‘üstüne yattığımız'' gibi ifadeler var.) Bu yüzden tüm maddi ve manevi hakkımızı kullanarak kamu davası açmak için Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin'e bu konu hakkında bir rapor sunduk.''

Koruma Derneği Veznedarı Kadriye Küçükyılmaz 2 yıldır bu görevde olduğunu ve 10 yeğeninin bu okulda okuduğunu söylüyor ve ekliyor: ‘‘Ben doğma büyüme Paşabahçe'liyim. Çocukluğum ve gençliğim burada geçti. Fakat okul müdürü tarafından gericilikle suçlanıyorum, çünkü başımı örtüyorum oysa Atatürk ilkelerine bağlı ve laik biriyim.'' diyor.

Müdür ne diyor?

Okul müdürü İsmail Topal ise kendisine yöneltilen tüm iddiaları reddediyor. Topal, ‘‘Ben bu göreve 31.05.2000 tarihinde geldim. Kamu yönetimi okudum ve mastırını yaptım. Yasal olmayan hiçbir şey yapmam. Ayrıca okul yönetmeliğinde yapmış olduğumuz uygulamalarla Beykoz'da yasal yönüyle bir ekol yarattım. Haksız yere ve makbuzsuz toplanmış bir para yok. Eğitime Katkı Payı adı altında kurulmuş bir komisyon var. Fakat para bu komisyona verilmiyor. Yapı Kredi Bankası'nda açılmış bir hesap var, katkı payları bu hesaba yatırılıyor. Veli bankadan aldığı dekontu bize getiriyor ayrıca okulumuzdan da eğitime katkı payına para yatırdığına dair makbuz alıyor'' dedi.

Veliler ise yönelttiğimiz sorulara net cevap vermekten kaçındılar. Sözgelimi makbuzsuz para toplanıp toplanmadığı sorusuna veliler arasından yalnızca bir kişi makbuz aldığını söylerken diğerleri susmayı tercih etti.

Şikayetçi olan Okul Aile Birliği ve Okul Koruma Derneği'nin resmi başvurularının sonuçlarını sizlere aktaracağız.

Aynur ASLANKAYA

OKUL SERVİSLERİ SORUNU

18 kişilik serviste 29 kişi

GÖZTEPE

Çocuğu 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Timur İlköğretim Okulu'nda okuyan bir okurumuz bizi arayarak okul servisiyle ilgili şikayetini dile getirdi. 18 kişilik servis aracına 29 kişinin bindirildiğini söyleyen okurumuz, servis şoförüne şikayette bulunulduğunda öğrenci sayısının azalması halinde ücretin artacağını söylediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!