İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Otobüs gecikti ve...

BAĞLARBAŞI

Birşey dikkatimi çekiyor, sizlerin de çekiyordur. Çeşitli kurumlarda bazen bir şikayet için karşı karşıya geldiğimiz çalışanlar, şikayeti kişiselmiş gibi alıp hemen olumsuz bir tavır takınıyor. Yalnızca olumsuz tavır takınmakla kalınsa iyi, iş bazen kaba cevaplar, hatta absürd cevaplarla şikayet sahibini haşlamaya kadar varıyor. Örnek mi? Saatinde gelmemeyi adet edinmiş bir otobüsle ilgili şikayette bulunan bir vatandaşa ‘‘Siz de evden çıkmayın!’’ gibi bir cevap verilebiliyor.

Ne alaka?

Bağlarbaşı'nda oturduğunu belirten emekli bir kadın okurumuz çok dertli ve öfkeliydi ve bunda da çok haklıydı. Çünkü hayati önemdeki bir randevuyu iki kez, iki gün üst üste otobüsün saatinde gelmemesi yüzünden kaçırmış ve ameliyatı ertelenmek durumunda kalmıştı.

Ameliyat ertelendi

Okurumuz, Bostancı'da saat 11.00'deki randevusu için, Bağlarbaşı durağından 9.45'de kalkan 2 numaralı Üsküdar-Bostancı otobüsüne binmek üzere tam saatinde durakta oluyor. Ne var ki otobüs 10.45'de geliyor. Okurumuz, ameliyat öncesi sağlık tetkiki için önceden almış olduğu randevusunu bu gecikme yüzünden kaçırıyor. Üstelik bu iki kez, iki gün üst üste oluyor.

İlgili yerlere şikayette bulunan okurumuz, kendisinin ciddiye alınmamasından ve telefonda konuştuğu birçok kişinin (bir kişi dışında), kendisine kötü davrandığını üzülerek anlattı. Önemli bir ameliyatının otobüs gecikmesi yüzünden ertelenmek durumunda kalması, geciken otobüsler ile ilgili şikayetine ‘‘Siz de evden çıkmayın’’ türünden cevaplar alması okurumuzu üzmüş ve kızdırmıştı.

5 yıldır kanalizasyon sorunu

MALTEPE

Bir okurumuz, sorunun e-mail ile dile getirmiş:

‘‘Bu e-mail'i Maltepe, Feyzullah Mahallesi, Siteler Yolu Sokak'tan yazıyorum. Konum olarak tam Maltepe sahil yolunda, Süreyya Plajı tren istasyonunun arkasında; yani İstanbul'un en güzel yerlerinden birindeyiz. Sorunumuz, kanalizasyonla ilgili. Buraya taşınalı 8 ay oldu. Sokaktaki kanallar sürekli taşıp yol kenarında göller oluşturuyor. Ayrıca apartmanların alt katını da basıyor. Üstelik aynı yerde özenle yapılmış bir de çocuk parkı var. Benden önce komşular 5 yıldır bu durumun düzeltilmesi için uğraşmışlar. Ancak sorun, İSKİ ile Maltepe Belediyesi arasında gidip gelmiş. Ben de 7 aydır uğraşıyorum. 7.11.1999 tarihinde İSKİ'ye bir faks göndererek başvurdum. 20834 numara ile evrak kayda girdi. Dahiliye doktoru olduğum için konunun sağlık açısından doğurduğu sakıncaları da izah ettim. Sonra da dilekçemi takibe başladım.

Nedeni belli ama...

Akıbetini önce Kartal İSKİ, sonra İSKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje; sonra İstanbul Belediyesi APK Birimi, ardından yine İSKİ Plan Proje'den takip edip epey bir dil dökerek durumun vahametini anlatmaya çalıştım. Bu arada yukarıda adı geçen birimlerden mühendisler geldi gitti. Sorunun nereden kaynaklandığını çok iyi biliyorlardı.

Bizim kanalizasyonumuzun aktığı dereden alınıp, tren alt geçişi yapılarak sahile verilmesi gerekiyormuş. Çünkü bizim kanalın gittiği derenin seviyesi, bizim kanallardan yüksek olduğu için geri tepme yapıyor ve her tarafı lağım basıyormuş. Bu duruma göre planlar hazırlandı, ihale açıldı ve İSKİ tarafından işin Maltepe'deki genel kanalizasyon islahı kapsamında Kazıtaş Firması tarafından yapılacağı söylendi. Duruma sevinmekle birlikte olayı bir de Kazıtaş'ın şantiye şefine teyid ettirmek istedim. Bir de ne duyayım, tren alt geçişi hala ihaleye verilmemiş. Kazıtaş sokaklardaki kanalı yapacak ama, tren alt geçişi olmadığı için bizim sokakta çalışma yapılamayacak.

Sokakta hala lağım suyu dere gibi akıyor. Evlerin bodrum ve bahçelerine doluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!