İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Çocuklar oyun parkı istiyor

KÜÇÜKÇEKMECE

Birçok semtte okurlarımız yeşil alana, çocuklar için oyun parkına hasret. Küçükçekmece Cennet Mahallesi halkı da, çocukları için oyun alanı istiyor.

Bizi arayan okurumuz, en son 26 yıl önce kendisinin de aralarında bulunduğu çevre halkı tarafından bir park yaptırıldığını belirtiyor. İki salıncağı ve bir kaydırağı olan parka onca yıl boyunca gelip geçen belediyeler tek bir çivi çakmamış. Okurumuz, ‘‘ Torunlarımız için 2000'li yıllara yakışır yeni çocuk parklarının yapılmasını istiyoruz’’ diyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Şoför neden kızdı?

BEŞİKTAŞ-BEBEK

Sarıyer - Eminönü 25 E seferini yapan 92-341 no.lu otobüs, 11 Mayıs Perşembe günü, sabah saat 10.00 - 10.30 arası boş olduğu halde, bekleyenlerin, ellerini kollarını sallayıp koşuşturmalarına, 'bizi de al' hareketlerine rağmen, hızla gecerek, Bebek - Beşiktaş arasındaki üç durakta durmadı. Duraktakiler de neden cezalandırıldıklarını anlamadılar..

Misk-i Amber Sokak ne kokuyor?

FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den bize faks gönderen okurumuz, Kurbağalıdere'ye komşu bölge halkının yıllardır tekrarladığı şikayeti dile getiriyor: ‘‘Politik kaygılar ve çatışmalar, yıllardır tahammülü imkansız bir koku ile yaşamamıza, yabancı misafirlerimizden utanmamıza değer mi?’’. Okuyucumuz derenin yanındaki Misk-i Amber Sokak'ta oturduğunu belirterek, 'bu ne biçim çelişkidir?' diye de soruyor. Kurbağalıdere yıllardır aynı. Değişecek gibi de görünmüyor. Belki de okuyucumuz Kadıköy Belediyesi'ne başvurarak, sokak adının değiştirilmesini talep edebilir.

Kesif lağım kokusu

EMİNÖNÜ

Bir okurumuz, gönderdiği e-mail'inde, İstanbul'un en tarihi, en turistik bölgelerinden birindeki bir olumsuzluğa dikkat çekiyor:

Eminönü Deniz Otobüsleri İskelesi karşısındaki Eminönü Yeraltı Geçiti'nin yaya trafiğinin yoğunluğuna dikkat çeken okurumuz, geçitteki kesif lağım kokusundan şikayet ediyor. Sıcak günlerde daha da ağırlaşan kokuya bir çare bulunmasıni isteyen okurumuz, özellikle burnunu tıkayan turistleri gördükçe rahatsız olduğunu ifade ediyor.

Mezarlıkların durumu

KARACAAHMET

Bir okurumuz, toplumsal yapımızın ve sahip olduğumuz değerlerin bir göstergesinin de mezarlıklar olduğuna dikkat çekerek mezarlıkların bakımsızlığından şikayet ediyor. ‘‘Ölülerimize bile sahip çıkamadığımızı görmek beni üzüyor’’ diyen okurumuz, mezarlıklardaki çöpler, atılmış içki şişeleri, düzensiz ve çarpık yapılaşma ve yolların durumundan söz ederek bir örnek olarak Karacaahmet Mezarlığı'nı gösteriyor.

Asfalt isteniyor

ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu'ndan bir okurumuz, Çırpıcı Mahallesi, Çınar Sokak'ın (hastane inşaatının yanı) durumunu anlatıyor. Yol çalışması yüzünden sokağın köstebek yuvasına döndüğünü anlatan okurumuz, bu sokağın daha önce de asfaltlanmamış olduğuna dikkat çekerek en azından bu kez çalışmanın ardından asfaltlanmasını semt sakinleri adına istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!