İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Bu minibüse dikkat: 34 M 0835

Keşke hat minibüsleri ile ilgili tek sorun teyplerinde çalan arabesk müzik olsa. Okurlarımızdan sık sık özellikle Kadıköy-Kartal arasında çalışan minibüsler hakkında şikayetler alıyoruz. E5 karayolunu kullanan bu minibüsler şehirlerarası otobüsler ve tırlarla yarışmaya meraklı. Yol boyunca hatalı sollamalar yapıyorlar. Bizi arayan bir bayan okurumuz, Kartal'dan bindiği minibüsün Kadıköy'e gelene kadar defalarca kaza tehlikesi atlattığını, ancak şoför inat yüzünden daha kötü kullanır diye uyarmaya korktuklarını anlattı.

Yukarıdaki plaka ise Kadıköy-Ümraniye arasında çalışan bir başka minibüse ait. Bu aracın şoförü önceki gece saat 22:30 civarında yaptığı seferinde minibüs kullanmaktan çok, yanıbaşına oturttuğu arkadaşı ile sohbet edip, çekirdek 'çitlemek'le meşguldü. Dolayısıyla bir eli çekirdekle meşgul olduğundan aracı tek eliyle kullanıyordu.

Yüksek kaldırımlar trafiği tıkıyor

Bahçelievler

Bahçelievler'den bir telefon aldık. Okuyucumuz, Ali Rıza Kuzucan Sokak ve çevresindeki kaldırımların çok yüksek olduğunu bildirdi.

Bu durum yaşlı ve engelli insanların zor durumda kalmalarına neden oluyor. Ayrıca araç sahipleri de kapılarını açabilmek için arabalarını kaldırımdan uzağa park ettiklerinden, çöp arabaları sokağa girmekte zorlanıyor. Sokakta çöp yığınları oluşuyor.

Yönetenlerin dikkatine...

TAKİPÇİSİYİZ

Japon Bahçesi sonunda Japon olacak

Baltalimanı

Hakkında son olarak geçtiğimiz hafta haber yaptığımız Baltalimanı Japon Bahçesi hakkında Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt aldık. 21 Nisan tarihli haberde bahçenin otopark olarak kullanılmaya başlandığını yazmıştık.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, Japon Bahçesi olarak bilinen alana, belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Japon Bahçesi fonksiyonu verileceğini belirtiyor. Proje planlarının hazırlanmasına müdürlük tarafından başlanmış. Açıklamada ayrıca arsanın otopark olarak kullanılmasını engellemek için etrafına tel örgü çekileceği belirtiliyor.

HERKESİN DİKKATİNE

Tükürük romanlara konu oldu

Birkaç gün önce, aynı zamanda yazar olan bir okuyucumuzdan mektup aldık. Sinan Bakırcı henüz 70. sayfasında olduğu ve bir kaç yıldan beri üzerinde çalıştığı romanının 38. sayfasında yer alan bir bölümü yollamış bize. Kısaltarak aktarıyoruz:

‘‘ ...Neredeyse her adım başı yerde balgam ve üzerine basılmış tükürük lekeleri vardı. Etrafına bakınıyordu ki, karşıdan gelen bir adam bütün gücüyle başını yere eğerek tükürdü. Tükürük yere değdikten sonra küçük bir çığ misali tozun içinde kısa bir süre yuvarlanıp durdu. Arkadan gelen şık bir kadın da adamın yaptığına iğrenerek şahit olmuş, ancak yerdeki o şeyi farketmeden üzerine basmıştı... Yandaki büfenin hemen dışında usta döner kesiyordu. Bağırarak etraftan geçen muhtemel müşterilerinin dikkatini çekmeye çalışıyordu. Yerden kalkan tozlar dönerin üstüne yapışmıştı. Ateşin de yardımıyla bir şekilde etle marine oluyordu. Tozun içinde tükürük kalıntılarının da olduğunu düşününce bir tuhaf oldu. İnsanlar afiyetle yiyordu bunu. Alan razı veren razı durumu hüküm sürmekteydi... Tükürük cenneti Üsküdar'ı terketme vakti gelmişti...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!