İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Bu sokakta iki sorun var

YENİKÖY

Yeniköy, Yenibostan Sokak sakinleri adına gönderilmiş bir faks aldık. Sokaklarında iki sorundan söz ediyorlar. Birincisi, doğalgaz. Birbirine paralel Çelebideresi ve Bağlarmevkii yoluna yedi yıl önce hat çekilmiş ancak, bu iki yol arasında kalan iki sokağın bağlantısı konumundaki Yenibostan Sokak'a boru hattı döşenmemiş. Okurumuz, kısa bağlantı durumundaki sokaklarında en az 150 abonenin olacağını belirterek kendilerinin doğalgazdan niye mahrum edildiklerini anlayamadıklarını söylüyor.

Okurumuz defalarca yapılan bireysel başvurular ve 29.09.1998 tarih ve 4597 sayı no.'lu dilekçe ile sokak sakinlerinin imzalarıyla başvuruda bulunduklarını vurgulayarak bir an önce doğalgaza kavuşmak istediklerini ifade etti.

Pazar istemiyoruz

Yenibostan Sokak sakinleri, cuma günü kurulan semt pazarını istemediklerini bildiriyorlar. Semt sakinlerinin imzalarını taşıyan yazıda gerekçeleri madde madde sıralanmış:

‘1. Sokağımız 253 ada I parsel tapulu arazi içindedir. Buradaki binalar hisse tapulu parseller içinde yapılmış olup yollar tapularımız içindedir ve bizler yolların terkini kabul etmeyen belediyeye yolların da vergisini veriyoruz.

2. Pazar, sabahın altısından gece yarılarına kadar yolu işgal ederek bizleri esir almaktadır.

3. Pazarcıların tahtaları ve pislikleri çevremizde gayri sıhhi durum yaratmakta olup çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir.

4. Bir yangın veya hastalık durumunda ulaşım imkansızdır.

Belediye Meclisi'nin, kalkması yönündeki kararına, İl Trafik Komisyonu'nun da pazar lehine onayı olmamasına rağmen inatla pazarda ısrar edilmektedir.

Sayın Valimizden ve Başkanımızdan bizim vergisini verdiğimiz yerin tasarrufunun nasıl başkalarına ait olabileceğini, bunun hangi hukuk ve hizmet anlyışıyla yapıldığını soruyoruz.’

Yönetenlerin dikkatine...

Avcılar'dan Bahadırlı'ya teşekkür

AVCILAR

Avcılardan aldığımız telefonlar ne yazık ki hiç iç açıcı değil. Avcılar'daki depremzedeler açıkta kalmaktan, barındırılmamaktan ve ilgisizlikten şikayetçi.

Dün sabah aldığımız bir telefon ise çok anlamlıydı. Avcılar'da evlerini kaybeden, evlerine giremeyen ve belediyeden herhangi bir çadır desteği görmediklerini ifade eden Nazan Solim adlı depremzede, Ataköy 5. Kısım'daki çadır kenti ziyaret etmiş. Çadır kenti çok beğendiğini ifade eden Nazan hanım, ziyareti sırasında Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'nın da orada olduğunu ve ailesinin barınması için kendisine bir çadır hediye ettiğini belirtti. Nazan Hanım bizi arayarak Avcılar Belediyesi'ni kınadığını ve Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'ya teşekkür ettiğini ifade etti.

Çocuklar hasta oldu

AYAZAĞA

Sanayi Mahallesi, Sultanselim Caddesi Balcı Sokak, 26 No.'dan arayan bir okurumuz, 1.5 aydır kanalizasyonun açıktan aktığını, başvurularına rağmen ilgilenen kimsenin olmadığını söyleyerek çocukların sağlıklarının tehlikede olduğunu bildirdi.

Okurumuz, şu sırada çocukların gözlerinde yaraların meydana geldiğini belirtti.

Yönetenlerin dikkatine...

Deniz otobüslerinde gidiş-dönüş bilet komedisi

Bir okurumuzun mektubunu aynen aktarıyoruz:

‘‘İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesine ait hızlı feribotlarla Yalova ve Bandırma'ya gidenler, Yenikapı'dan dönüş bileti alamıyorlar. Gidiş-dönüş bilet isteyenlere, sadece gidiş bileti veriliyor, dönüş için ‘‘Oradan alırsınız’’ deniyor.

Buna gerekçe olarak da ‘‘Bağlantımız kesik’’ gibi ilkel bir bahane ileri sürülüyor.

İnternetle yüzmilyonlarca insanın bir anda haberleşebildiği bir ortamda İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi, Yenikapı ile Bandırma ve Yalova arasında ilişki kuramıyorsa, gerisini artık siz düşünün.

Artık sinema biletlerinin bile internette kredi kartlarıyla satıldığı bir çağda İDO'nun dönüş bileti satamayacak kadar beceriksiz yöneticilerini şiddetle kınıyorum.

Ve teşhir ediyorum.’’

D.S. İstanbul

Temizlik gerekiyor

ÜSKÜDAR

Üsküdar'dan bir faks aldık. Zeynepkamil'de bulunan Diritçiler Camii'nin durumu ile ilgili bilgi verilmiş. Halkın da katkılarıyla yeni yapılmış olan caminin Yeni Toptaşı Caddesi üzerinde bulunduğuna değinilerek cadde tarafının aylardır poşet, ambalaj artıkları ve çöplerle kirlenmiş olduğu belirtiliyor.

Damdaki köpekler!

KOCAMUSTAFAPAŞA

Bizi arayan bir okurumuz, Haseki Hastanesi'nin karşısında oturduklarını ve hastanenin damındaki köpeklerin gürültüsünden rahatsız olduklarını söyledi. İrili, ufaklı, sayısı 10'a varan bu köpekler damdan dama dolaştıkları gibi geceleri de yaptıkları gürültüyle kimseyi uyutmuyorlarmış.

Köpekler sadizm kurbanı

BEŞİKTAŞ

Bir okurumuz, çok acımasız ve keyfi bir uygulama karşısında isyan ediyor: İşe gitmekte olduğu bir sabah, Beşiktaş Belediyesi üniforması giymiş bir temizlik işçisinin kaldırımda uyumakta olan üç köpeği uyandırıp kovaladığını görmüş. Okurumuz, uyumakta olan köpekleri niye kovaladığını sorunca ‘‘Yaramazlık yapıyorlardı’’ cevabını almış. Bunun üzerine temizlik işçisine köpeklerin kimseye bir zararı olmadan uyuduklarını, kendi işiyle ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmış.

Ertesi sabah, aynı yerde

Okurumuz, ertesi sabah işe giderken, önceki sabah gördüğü üç köpeğin zehirlendiğini ve ağızlarından kan gelerek öldüklerini görmüş. Sokağı temizlemekte olan aynı temizlik işçisine, buna kimin karar verdiğini sorduğunda, ‘‘Belediye’’ yanıtını almış. Okurumuz, işe gider gitmez Beşiktaş Belediyesi'ni aramış. Başkanın sekreteriyle görüşen okurumuz, belediyenin şu sıralarda kriz masasıyla uğraştığını ve belediyenin köpek zehirleme konusuyla ilgisi olmadığını öğrenmiş.

Bu acımasız uygulamanın tamamiyle temizlik işçisinin kişisel bir eylemi olduğunu anlayan okurumuz, bu katliamın, sırf temizlik işçisiyle aralarında geçen dialog yüzünden olduğunu düşündüğü için üzüntüsüne, bir de suçluluk duygusunun eklendiğini ifade ediyor.

KAÇAK KATA İZİN VERMEYELİM

KÜÇÜKYALI

Küçükyalı, Hatboyu, Ton Sokak'ta Pafta: 7-2, Ada:2842, Parsel:2'deki bina ve yanındaki iki binanın kaçak olarak üç kat çıktıkları bildirildi.

GÜLTEPE

Gültepe, Yahya Kemal Mahallesi, Küçükmenderes ve Uçku Sokak sakinlerinden bir faks aldık.

Keçideresi, 19 numaralı evin bitişiğinde halen devam etmekte olan inşaatın, iki kat izin olmasına rağmen dört kat çıktığı ve inşaatın devam etmekte olduğu bildirildi.

Sokak sakinleri birçok kez başvuruda bulundukları halde bir sonuç alamamışlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!