İstanbul'u dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR

Övgüye gölge düşüyor

Bahçeşehir'den bize faks gönderen bir okurumuz, tasarımı ile övgü kazanan Bahçeşehir'de yaşayanların bu övgülere gölge düşürecek davranışlar içinde bulunduğunu yazmış. Her binanın kendisine ait otoparkı olduğu halde, kimi sakinlerin ısrarla araçlarını yol kenarına park ettiklerini belirtmiş. Bilindiği gibi, yeni yerleşim alanlarının projelendirilmesinde araçların olabildiğince gözden uzak olmasına ve yayaların özgürlüğüne önem verilir. Okurumuz, araç sahiplerinin duyarsızlığına değinmiş ve bu konuyu ilgililere, güvenlik görevlilerine bildirdiği halde ilgilenilmediğini belirtmiş.

KUZGUNCUK

‘‘İskelemizi geri istiyoruz’’

Kuzguncuk'tan arayan bir okurumuz, tahrip olan iskelenin onarımı konusundaki yoğun talebin üzerine geçici bir dubalı iskele konduğunu, ancak onun da halatının kopması üzerine yeniden iskelesiz kaldıklarını bildirdi. Deniz ulaşımının semt sakinleri için önemini vurgulayan okurumuz, bir an önce yeniden iskelelerine kavuşmak istediklerini bildirdi.

ÜMRANİYE

Elektrik geldi, şimdi sular akmıyor

Ümraniye'den arayan bir okurumuz, semtlerinde bir aydır ciddi su kesintisi yaşandığını anlattı. Haftada 3-4 kez suların aktığını, bunun da bazen birkaç saat sürdüğünü belirtti. Okurumuz semtlerinde hep uzun süreli sorunlara mağruz kaldıklarından yakınıyor. Su sorunundan önce de bölgede elektrik kesintileri olduğunu söyleyen okurumuz semt sakinlernin bu sorunlara mağruz kalmaktan bıktığını anlattı.

Yönetenlirin dikkatine...

Tetrapak kutuları ne oldu?

ÜSKÜDAR

Anadolu yakasından bize faks gönderen bir okurumuz, yakın zamana kadar belli merkezlerde bulunan Tetrapak kutularının ortadan kaybolduğunu yazmış. Çevre bilinci yüksek bir kentli olarak, okurumuz Üsküdar Belediyesi'ni arayarak, bu kutuların akıbetini sormuş. Kendisine, bu atıkları toplayan firmanın bu işten vazgeçerek kutuları kaldırdığı söylenmiş.

Okurumuz belediyenin koymuş olduğu kağıt atık toplama konteynırlarının yetersizliğini ve Tetrapak kutularını almadığını belirterek, geri dönüşümü olabilecek çöplerin değerlendirilmemesinin bir kayıp olduğunu dile getirmiş ve eklemiş: ‘‘Atık piller için toplama kutusu da Taksim dışında görmedim ve duymadım’’....

Tıbbi atıklara dikkat

MALTEPE

Maltepe'den bizi arayan bir okurumuz, ciddi bir tehlikeden söz etti. Atatürk Caddesi, Çam Sokak 3 numarada bulunan dükkanı, Özel Marmara Hastanesi'nin tıbbı atıklarının biriktirildiği bidonlara çok yakınmış. Okurumuz, tıbbi atıkların kırmızı poşetler içinde, bidonlarda biriktirildiği halde, poşetlerin delinmesi sonucu etrafa kan da içeren atıkların yayıldığını anlattı. Hatta bir seferinde tıbbi atıkların bulunduğu poşetlerin atılması sırasında vitrin camına kan sıçradığını belirtti. Okurumuzun bu şikayeti ilgililer için uyarıcı olmalı. Çünkü yalnızca tıbbi atıklara özel poşetlerin kullanılması, anlaşılan önlemin yüzde yüz etkili olmasını sağlamıyor. Ya poşetlerin sağlamlaştırılması, ya da işlem sürecinin iyileştirilmesi gerekiyor.

ŞAŞKINBAKKAL

Altgeçit eziyeti

Bağdat Caddesi'nden arayan bir okurumuz, Şaşkınbakkal tren köprüsünün, hem yayalara hem de araç trafiğine açık olan alt geçidinin durumu hakkında bilgi verdi. Herşeyden önce yoğun araç trafiğinin bulunduğu bu altgeçitte yayalar için ayrılan bölüm çok darmış, İki kişinin yanyana geçemeyeceği darlıkta... Öte yandan bakımsızlığı ve pisliği de yayaları rahatsız edecek düzeydeymiş. Yönetenlerin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!