İstanbul'sa sahte bandrol operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulsa sahte bandrol operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 12:13

İSTANBUL’da 9 ayrı adrese düzenlenen operasyonda Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna’da kullanılmak üzere basımı tamamlanmış 6 bin 528 adet içki ve sigara bandrolü ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 10 kişi de gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki ve bandrol basılmasına yönelik çalışma başlattı. Yurtdışından verilen sipariş doğrultusunda Türkiye’de bandrol basımı gerçekleştirildiği tespit edildi. Bunun üzerine 28 ve 29 Nisan’da Kadıköy, Bağcılar, Fatih, Başakşehir, Ataşehir ve Pendik’te tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında 10 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda ise Ukrayna, Bulgaristan ve Rusya’da kullanılmak üzere basımı tamamlanmış toplam 6 bin 528 adet içki ve sigara bandrolü, 35 adet Kosova ibaresi bulunan şeritler, 3 adet TAPDK ibareli içki bandrolü, 100 adet özel güvenlik sertifikası, 1 üniversite diploması, 3 adet aydınger, üzerinde gizli Atatürk portresi ve emniyet şeridi bulunan para kağıtları, değişik firmalar adına düzenlenmiş 29 cilt boş fatura, 6 adet kaşe, 1 laptop, 2 harddisk, 1 tarayıcı, 2 flash bellek ve 3 adet mor ışık cihazı ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şebekenin yurtdışından gelen sipariş doğrultusunda bandrol bastıkları ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan 10 zanlı adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!