İstanbullular’a Fransız öpücüğü

Güncelleme Tarihi:

İstanbullular’a Fransız öpücüğü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2002 01:40

Hip Production organizasyonuyla Hilton Convention Center'da sahne alacak ünlü Fransız grup Modjo bu gece İstanbullular'la ilk kez buluşuyor. Konserin ardından devam edecek partide ise İngiltere'nin ünlü kulüplerinden Renaissance, L'Equipe ve Home'un vazgeçilmez ismi DJ Paul Richards ve Laurent Garnier.

Modjo'yu oluşturan Romain ve Yann, farklı sound'larda başladıkları müzik kariyerlerini 1998 yılında bir araya gelerek ortaklaştırdılar ve Modjo oluştu. İkiliden Romain, müzik hayatına Seven Trecks adlı rock grubunda başladı; grubun dağılmasıyla birlikte house müzikle ilgilenmeye başladı. İlk house single'ı olan ‘‘What You're Gonna Do Baby’’ ile sükse yapan Romain, Funk Legacy'i çıkardı. Ardından Kaliforniya'daki Berkeley's Instute of Music'in Fransız versiyonu olan American School of Modern Music'i bitirdi.

Yann ise tüm yaşıtları gibi Beatles, The Beach Boys ve David Bowie'den etkilendi ve bateri çalmaya başladı. Piyano ve gitar çalmasını öğrendikten sonra da şarkı sözü yazmaya ve solistliğe soyundu. Birkaç orkestrada baterist ve solist olarak müzik yaptıktan sonra 1998'de Romain'le tanışarak ortak çalışmaya başladı.

İkili Modjo olarak ‘‘Lady-Hear Me Tonight’’ isimli parça ile büyük beğeni topladı. 70'lerin ünlü disco gruplarından biri olan Chic'in ünlü bir parçasından sample'ların kullanıldığı bu parça ile Modjo, Avrupa dans listelerinde haftalarca bir numarada kaldı. Üstelik bu parçanın ilk olarak listeleri zorladığı ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Parçaları Ian Pooley, Mood II Swing ve Harry Choo Choo Romero gibi elektronik müzik dünyasının önemli isimleri tarafından mikslenen Modjo, kendilerini başarıya taşımakta büyük rol oynayan İstanbullu elektronik müzik tutkunlarının unutamayacağı bir performansa hazırlanıyor.

1987'de Manchester'daki Hacienda adlı kulüpte DJ'liğe başlayan Laurent Garnier ise özellikle techno müziğin gelisiminde önemli bir rol oynadı. Garnier, son on yıl boyunca dünyanın en önemli kulüp ve festivallerinde yer alarak, müzik dünyasinda birçok kez en iyi DJ seçildi.

Gerek Detroit techno'nun babaları tarafından, gerekse daha genç jenerasyon prodüktörler tarafından büyük saygı gören Garnier, pikapların arkasında mucizeler yaratmak dışında kendi prodüksiyonlarını da yapıyor.

9 Şubat'ta Hilton Convention Center'da gerçekleşecek konserin kapıları saat 20.00'de açılacak. 18 yaş uygulamasının geçerli olacağı konserde biletler 8 Şubat Cuma akşamı saat 19.00'a kadar Biletix'ten, etkinlik günü ise Hilton Convention Center gişesinden 20 milyon TL. karşılığında temin edilebilir.


Kadife gibi gecelere hazırlanın


Aynı zamanda Universal Müzik'te yabancı yapımlar ürün sorumlusu olan Selim Göncü gecelerin konseptini şöyle açıklıyor: ‘‘Kadife sözcüğü size ne çağrıştırıyorsa öyle bir tarzı olacak bu gecelerin. Yumuşak, şık ve seçkin.’’ Şimdiye kadar Dulcinea, Twenty, Millenium, Godet, Magma gibi mekanlarda ve 1999'da H2000 Festivali'nde DJ'lik yapan Göncü dört yaşında klasik müzik eğitimi almaya başlamış. Lisede caz piyanisti olmayı hayal etmiş ama Amerika'da işletme okumuş. Amerika'da özel partilerde DJ'lik yapan Göncü ‘‘Velvet Nights’’da yeni bir sound getirmeyi ve tek tip eğlence hayatından sıkılanlara alternatif sunmayı amaçlıyor.

Mantar gibi türeyen şirketler ve bazı ciddiyesiz işler yüzünden club kültürünün sekteye uğradığına inanan Göncü, kendi yaptığı her programda sürprizlere yer verecek ve mekanda sahne tasarımları da olacak. Müzik yelpazesini genişleterek kulüplerdeki tekdüzeliği kırmak istediğini söyleyen Göncü, acid jazz, new jazz, jazzy house, tribal house gibi türler arasında gezinecek.


Cool Bar'da 14 Şubat Sevgililer Günü'nden itibarden her perşembe gecesi ‘‘Velvet Nights’’ düzenleniyor. DJ'liğini Selim Göncü'nün yaptığı bu geceler; tek tip eğlenceden sıkılan, farklı ve yumuşak bir alternatif arayanlara sesleniyor.


Ünlü viski markası J&B sevgililer günü dolayısıyla bazı zincir mağazalarda 9, 10 ve 14 Şubat tarihlerinde J&B alan herkese özel olarak tasarlanmış iki adet eğik J&B bardağı hediye edecek.

‘‘Universal, Music for the World’’ adlı yeni müzik sitesinde artık Universal Music'in tüm katalogunda yer alan her şarkının ses klipleri yer alıyor. www.universalmusicworld.com adresindeki sitede 3500 albümde yer alan 50 bin şarkının Real Player ve Microsoft Windows Media Player uyumlu ses klipleri var. Universal Music International'ın stratejik müzik bölümü olan tarafından hazırlanan site büyük plak şirketleri tarafından hazırlanan sitelerin en büyüğünü oluşturuyor, siteye girenler Universal'ın dev katalogunda tür, sanatçı ve albüm adı bazında arama yapabiliyor.

Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ve Ritim Atölyesi 11 Şubat'ta 20.00'de Cemal Reşit Rey'de bir konser verecek. Yurt dışından konuk sanatçıların da yer alacağı bu konser aynı zamanda Büyük Usta Okay Temiz'in doğum günü olması nedeniyle özel bir anlama da sahip ve bir bakıma 'Ustaya Saygı' niteliği taşıyor. Konserde büyük ustanın yaşadığı her yılı temsilen 63 atölye katılımcısı yer alacak. Konserde Okay Temiz ve Ritim Atölyesi ile birlikte İsveçli Saksafoncu Lennard Aberg, Darbuka ve Davul ustası Rüstem Çembeli ve Senegalin en ünlü Konuşan Davul (Talking Drum) ustası Yamar Thiam sahne alacak. 0212 231 54 97

12 Şubat Salı akşamı 21.30'da Babylon'da Bacardi Rum'un katkılarıyla Brezilya Karnavalı gecesi düzenleniyor. Sımsıcak müzikler, samba, dans ve rengarenk dekorlarla karnavalı ayağımıza getiren gecede Brezilya'dan Delma Lucia Da Silva'nın müziğiyle kendimizi Rio sokaklarında bulacağız. Gecenin ev sahipliğini yapacak olan Delma Lucia Da Silva Brezilya hükümetinden aldığı destekle ülkesinde yayımlanan en yeni müzikleri takip ediyor. Delma Lucia'nın çalacağı karnaval müzikleri eşliğinde dört samba dansçısının gösterisiyle renklenecek gece boyunca eski karnavalların görüntüleri barkovizyondan gösterilecek.

Fujifilm Music Week-Ends kapsamında bu gece saat 23.00'de saksofoncu ve piyanist Tony Martinez, ülkesi Küba'nın güncel akımları ve Fransız ekolünden edindiği etkileşimlerle, besteleri ve düzenlemelerinde özgün tınılarla bir konser verecek. Sanatçı günümüz Küba Salsası'nın zengin ve otantik ritimlerini koruyor; bebop, funk, çağdaş caz, samba, rock ve fusion ile buluşturup müziğini daha da evrensel kılıyor. İlk albümü 'La Habana Vive'de Gonzalo Rubalcaba, Julio Barreto, Julio Padron ve Mario Hernandez gibi yıldızların eşlik ettiği genç yetenek, eleştirmenlerce övgü yağmuruna tutuluyor. Biletler Babylon ve Biletix satış noktalarında.


etkinlik takvimi


Bu Cumartesi Underground'da İstanbul'un en iyi progressive sesleri bir araya geliyor; DJ İlkay, DJ Fuchs ve özellikle prodüksyonlarıyla tanıdığımız Silver Planet Records'dan Yunus. Giriş 10 milyon TL. Ayrıntılı bilgi için http://www.x-ist.com/gatepro/090202.htm adresine bakabilirsiniz.


HAFTANIN LİSTESİ


DJ Tiesto'nun live set tracklist'i (radio 538)

1 Slam Lifetimes

2 Allure We Ran At Dawn

3 New Order Crystal (Lee Coombs mix)

4 Accadia Into The Dawn (Club mix)

5 Arcane Somewhere (Dave Swayze remix)

6 Id Id

7 Sia Furler I Drink To Get Drunk [Different Gear Remix]

8 Solicitous Futhermost (Pure Pleasure Mix)

9 Id Id (Phucking Off The Hook!)

10 DJ Tiesto Magik Journey
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!