İstanbul'daki okullara depreme dayanıklı 80 bin sıra dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki okullara depreme dayanıklı 80 bin sıra dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 12:20

İstanbul İl Özel İdaresince, depremde öncelikli risk alanında bulunan bölgeler için depreme dayanıklı 80 bin çelik aksamlı sıra alındı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, okulların depreme karşı güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili çalışmaların yanı sıra modern araç-gereç ve malzeme takviyesinin de sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde ihalesi sonuçlandırılarak alımları gerçekleştirilen 80 bin adet depreme dayanıklı çelik aksamlı sıranın Bağcılar, Pendik ve Bakırköy gibi öncelikli risk alanında bulunan okullara dağıtıldığı kaydedildi.
İstanbul İl Özel İdaresinin, bütçesi dışında, İSMEP Projesi ile Dünya Bankasından sağlanan kredilerle eğitim binalarına yönelik çalışmalarını da devam ettirdiği belirtilen açıklamada, önümüzdeki günlerde ihalesi tamamlanacak olan Kartal, Ümraniye, Kadıköy, Adalar ve Avcılar gibi ilçelerdeki 25 okulun daha inşaatına Kasım veya Aralık aylarında başlanacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!