Yenikapı miting alanı doldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 14:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştireceği "Evet" mitingi için Yenikapı'daki miting alanı doldu. Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım meydana ayrı ayrı helikopterle geldi. Mitingde ilk olarak Yıldırım konuştu.

Haberin Devamı

Mitingde ilk olarak sahneye gelen Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul şehirlerin anası, barışın, hoşgörünün, kahramanlığın sarsılmaz kalesidir. Bu şehrin güzel insanları 15 Temmuz gecesi bütün dünyayı bir kez daha kendisine hayran bıraktı. İstanbul'a o gece gösterdiği o unutulmaz direniş için şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum İstanbul! Şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun! Allah sizden razı olsun gazilerimiz. Başınız her zaman dimdik olsun ey şehit ailesi kardeşlerimiz.

15 Temmuz direnişine kontrollü darbe diyenlere İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu bugün diyor ki; 15 Temmuz kontrollü bir darbedir. Madem bir yalandı, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp miltyonlara neden yalan söyledin. 15 Temmuz'da İstanbul'un kadınlarının her biri Nene Hatun oldu. O gece İstanbul geçilmedi. O gece milli iradeye kastedenler geldikleri gibi gittiler.

Haberin Devamı

Bunlar 15 Temmuz'da sert kayaya çarptı. İstanbul bugün sizi denize dökeceğiz diyenlere Yenikapı meydanından cevap veriyor. Muhteşemsin İstanbul! Allah sizden razı olsun. Rabbim nazarlardan korusun İstanbul'u. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınız döneminde birlikte çalıştık. Ak Parti'yi kurarken de beraberdik. 3 Kasım seçimlerinden beri ülkemizin baştan başa imar edilmesi için de yine beraber çalıştık. 

Bizim hareketimizde ben yok biz var. Bizim mücadelemizde kardeşlik var. Bizim mücadelemizde birlik ve beraberlik var. 15 yılda İstanbul'a merkezi hükümet olarak 139 milyarlık yatırım ve destek sağladık. 7 tepeli İstanbul'a dev eserler kazandırıyoruz. İstanbul Ankara hızlı treni, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 3. Havalimanını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayali Kanal İstanbul projesini de hayata geçiriyoruz.

"TIPKI 1. DÜNYA SAVAŞI GİBİ"

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı dış saldırıları, tuzakları görüyorsunuz. Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar, hükümetimizi yok etmeye çalışıyorlar. Ama başaramadılar. Ne çukur kazanlar, ne FETÖ milletin yolunu kapatamadılar kapatamayacaklar. Allah'ın yardımı ve millet iradesiyle her türlü saldırıyı püskürttük. Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk. Sandıktan çıkan her EVET şer odaklarının hesaplarını bozacak. İstanbul 16 Nisan'a hazır mı?

Haberin Devamı

"EN BÜYÜK ESERİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ"

Şimdi Türkiye'nin en büyük eserini inşa etmek için hazırız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hiç kuşkusuz en büyük eserimiz olacak. Türkiye'de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Güçlü meclis dönemi başlıyor. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi daha hızlı büyüyecek. Demokrasi standartlarımız yükselecek. Yargı sadece bağımsız değil aynı zamanda tarafsız olacak. Gençlerimiz, siyasetle tanışacak."

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Miting nedeniyle Yenikapı'ya bütün yollar trafiğe kapalı. Yarın aynı yerde MHP'nin gerçekleştireceği miting nedeniyle yollar pazar akşamına kadar kapalı kalacak. Avrasya Tüneli de miting sebebiyle araç geçişlerine kapatıldı. 

Haberin Devamı

Yenikapı miting alanı doldu
ÖZEL SAHNE

Miting için 16 metre yüksekliğinde 95 metre genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin iki yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın dev posteriyle birlikte " Evet söz de karar da milletin" yazıldı. Sahne için 600 ton malzeme kullanıldı. 

Yenikapı miting alanı doldu
PROTOKOL YOK

Mitingte protokol bölümü olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım  şehit yakınları, gaziler ve engellilerle birlikte oturacak. 

Yenikapı miting alanı doldu
MİTİNGE ULAŞIM

Miting sebebiyle Yenikapı meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yapacak. 185 deniz aracı ve binlerce otobüs de mitinge katılanlar için görev yapacak. 

Haberin Devamı

Yenikapı’ya ulaşım başta Marmaray, metro olmak üzere denizden de sağlanıyor.

Yenikapı miting alanı doldu

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Mitingin alanı ve çevresinde bulunan geniş bir alanda alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Vatandaşlar, iki ayrı aramadan geçerek alana giriş yapıyor. İlk aramada üst araması ve çanta kontrolleri yapılırken mitinge alınana girilecek son noktada ise x-ray cihazları ve dedektör kapılarından güvenlik sağlanıyor.

Marmaray ve Metro istasyonunda alınan çok sayıda polis var. Polisler ekipleri bazı yolcuların vazilzlerini aradıkları görüldü.

Yenikapı miting alanı doldu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!