İstanbul'da yağış bilançosu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yağış bilançosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 18:47

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 15-20 dakikalık zaman diliminde metrekareye 5 ila 41 kg aralığında yağış düştü, 393 ev ve işyerini su bastı.

Haberin Devamı

Yağışın özellikle Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Bahçelievler bölgesinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi :

Kurbağalıdere Yenisahra Mahallesi ile Mustafa Kemal Mahallesi arasında iki derenin birleştiği noktada su debisinin artması nedeniyle taşma meydana geldi. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım daire Başkanlığı ekipleri anında müdahale etti. Bölgede 50 ev ve iş yeri sulardan etkilendi. İstanbul genelinde İtfaiyeye 220, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na 173, su baskını ihbarı geldi. Ekipler tüm ihbarları sıra ile müdahale etti. Fırtına nedeniyle 89 ağaç devrilmesi, çatı uçması, trafik levhası veya ilan panosu uçması ihbarı yapıldı. Tüm bunlara da ekipler tarafından müdahale edildi. Yağışın yoğunluğu geçse de, gece saatlerine kadar aralıklarla mevzi şeklinde devam edecek. Yağışla birlikte bunaltıcı sıcaklıklar 4-5 derece azaldı ve hava serinledi."

Belediyenin açıklamasına göre, maksimum rüzgar hızı 60 km/saat olarak ölçüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!