İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 14:52

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, uyuşturucu imal eden ve satan kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda, 70 bin 76 adet uyuşturucu hap, 11 kilo 500 gram eroin, 9 kilo 200 gram esrar ve 1 kilo 130 gram kokain ele geçirildiğini, toplam 108 kişinin yakalandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Cerrah, Narkotik Şube Müdürlüğü'nün çalışmalarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Eminönü ve Fatih'te 16 Şubat 2006 tarihinde ”Kocamustafapaşa” kod adıyla başlatılan planlı operasyonlarda, 6 şüphelinin 25 bin 110 adet sentetik uyuşturucu hapla yakalandığını kaydetti.

Bahçelievler'de bir apartmanın bodrum katında söz konusu uyuşturucu hapların imal edildiği yönündeki istihbarat çalışmalarının ardından bu adrese de operasyon düzenlendiğini belirten Cerrah, burada da yabancı uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Cerrah, depoda yapılan aramada, 36 bin 316 adet uyuşturucu hap, 17 bin hap imal edilebilecek miktarda 4 kilo 275 gram toz amfetamin, 15 kilo 700 gram katkı maddesi, 2 adet tablet basım makinesi, 1 fırın, 1 kompresör, hap imalatında kullanılan çeşitli logolu tablet kalıpları, karıştırıcı ve elekler ile kalıp imalinde kullanılan motor kriko ele geçirildiğini bildirdi.

SOKAK OPERASYONLARI

Celalettin Cerrah, ayrıca İstanbul'un 13 ayrı ilçesinde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 45 ayrı operasyonda da, 3'ü yabancı uyruklu 100 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bu operasyonlarda da 11 kilo 500 gram eroin, 9 kilo 200 gram esrar, 1 kilo 130 gram kokain ve 8 bin 650 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini kaydeden Cerrah, uyuşturucu hapların eğlence yerlerinde daha yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

“Türk gençliğini uyuşturucuya bulaşmamış bir gençlik olarak görmek istediklerini” ifade eden Cerrah, “Uyuşturucu konusunda anne ve babalara çok iş düşmektedir. Çocuklarının davranış ve hareketlerini dikkatle izlemeleri gerekmektedir. Bu konuda herhangi bir şüpheye kapıldıklarında polisi arayarak bizden de tedavi, doktor gibi her türlü yardımı isteyebilirler. Yeter ki, Türk gençliği uyuşturucuya bulaşmasın” diye konuştu.

ANKARA'DA DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Haberin Devamı

Başkent Ankara Narkotik Büro Amirliği'nin gerçekleştirdiği 2 ayrı operasyonda da, uyuşturucu ticareti yapan 12 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, 2 ayrı gruba yönelik seri operasyonlar yaptı.

Haberin Devamı

Yapılan operasyonlarda Mustafa M., Zeki K., Cem Y., Davut M., İbrahim Y., Enver E., Burak K., Fahrettin K., Murat K., Kemal K., Döndü D. ve Abdullah U. adlı kişiler gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte 497 adet sentetik uyuşturucu hap, 120 adet satışa hazır durumda “fişek” tabir edilen küçük esrar paketleri, 68 gram afyon sakızı, 9 milimetre çapında Glock marka ruhsatsız tabanca, ”pointer” tabir edilen lazer nişanlayıcı ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tespit edilen 130 YTL'ye el konuldu.

Gözaltına alınan kişilerden 2'si tutuklanırken, 9 kişinin sorgulamalarının sürdüğü, 1 kişinin ise serbest kaldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!