İstanbul'da terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 13:32

Maltepe'de bir grup, terörist saldırılar ve terör örgütünü protesto yürüyüşü yaptı.

Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne yönelik terörist saldırıda şehit olan er Çağlar Mengü'nün ailesinin yaşadığı Zümrütevler Mahallesi Canan Sokak'taki evinin önünde toplanan grup, Tülin Caddesi'ne çıkarak Maltepe yönüne doğru yürümeye başladı. E-5 Zümrütevler Köprüsü üzerinde aynı saldırıda şehit olan er Oktay Karakelle'nin ailesinin oturduğu Kartal Soğanlık'tan gelen kişilerle buluşan grup, Fevziye Caddesi üzerinden yürüyüşüne devam etti.

Çağlar Mengü ile Oktay Karakelle'nin fotoğraflarının basıldığı tişörtler giyen, 2 büyük Türk Bayrağı açan, ellerinde de Türk bayrakları bulunan grup, “Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır”, “Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankart ve döviz taşıdı.
Yürüyüş sırasında, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Mecliste PKK istemiyoruz”, “Kahrolsun PKK”, “İmralı basılsın, Öcalan asılsın”, “Askere uzanan eller kırılsın”, şeklinde sloganlar atan grup, tekbir getirerek, marşlar söyledi.

Fevziye Caddesi'nden Bağdat Caddesi'ne çıkarak Maltepe Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra aynı cadde üzerinden Maltepe Askerlik Şubesi Başkanlığı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada da İstiklal Marşı okuyarak, çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra geriye dönerek dağıldı.

Protesto gösterisine, grubun geçtiği sokak ile cadde üzerlerindeki ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar alkışlarla ya da balkon ve pencerelerine Türk Bayrağı asarak destek verdi.

Grubun geçtiği cadde ve sokaklar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bu arada DTP Maltepe İlçe Başkanlığının bulunduğu bina ve sokak önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!