İstanbul'da terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 09:12

İstanbul’da sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda DHPK-C üyesi 1’i kadın 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin geçtiğimiz pazartesi günü Hırka-i Şerif Camii’nde kıyafet değiştirdikten sonra saldırı için gittikleri öne sürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir mesafede yakalanan 2 kadınla bağlantılı olduğu belirtildi.

İstanbul polisi uzun süredir takip ettiği S.D., ve Ç.Ş’yi geçtiğimiz pazartesi Fatih Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre kala gözaltına almıştı. Hırka-i Şerif Camii’nde elbiselerini değişip başörtüsü takan şüphelilerin üzerinden 2 tabanca ve çok sayıda mermi çıkmıştı. Aynı gün operasyonlara devam eden polis, bu kadınların suç ortağı olduğu öne sürülen 4 kişiyi daha gözaltına almıştı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan aralarında S.D., ve Ç.Ş’nin de bulunduğu 4’ü tutuklanmıştı. Bu konuyla ilgili olarak çalışmasını sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde tespit ettiği adreslere operasyon düzenledi. Baskında 1 kadın 1 erkek iki şüpheli gözaltına alındı. DHKP-C üyesi olduğu belirtilen şüpheliler sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Polis otolarından çıkarılan zanlılar "Umudun adı DHKPC", "Erdal Dalkılıç ölümsüzdür" ve "İşkence yapmak şerefsizliktir" şeklinde slogan attı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!