İstanbul'da taksiciler trafik cezalarını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda taksiciler trafik cezalarını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 11:56

Trafik cezası kesilmesini protesto etmek amacıyla konvoy oluşturarak trafiği aksatan taksi sürücülerinin polis merkezine götürülerek ifadeleri alındı, araçları da çekicilerle otoparka çekildi.

“Hatalı park yapmak, korsan durak oluşturmak” gibi nedenlerle Taksim ve çevresinde kendilerine sürekli trafik cezası kesildiğini öne süren yaklaşık 70 taksi sürücüsü, araçlarıyla konvoy oluşturarak eylem yaptı.

Taksim'de toplanan taksiciler, araçlarıyla geçtikleri yolları trafiğe kapatarak bir süre dolaştıktan sonra Levent Çamlık Caddesi'ne geldiler. Bu sırada polis ekipleri de görev araçlarıyla bu caddenin giriş ve çıkışlarını keserek eylemin trafikte sürmesini engellediler.

Taksi sürücüleri daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle Levent Polis Merkezinin bahçesine götürüldü. Bahçeden dışarı çıkmalarına izin verilmeyen sürücüler, daha sonra polis merkezine alındı. Polis merkezinde sabah saatlerine kadar ifade veren taksi sürücüleri daha sonra serbest bırakıldı.

Taksicilerin ifadelerinin alınması sırasında caddede bekletilen ve plakaları polislerce alınan araçları da çekiciler yardımıyla çekilerek Seyrantepe'de bir otoparka götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!