Ä°stanbul'da sis etkili oldu

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda sis etkili oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

İstanbul, 1 Mayıs'taki olaylarda yaklaşık 2 bin adet gaz bombasının kullanılması nedeniyle duman altında kalırken bugün de doğa İstanbul'u sis altında bıraktı. Sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü dahi zor fark edildi. Vapur seferleri iptal edildi. Bir gezinti motoru ile şehir hatları vapuru çarpıştı. İptat edilen vapur seferleri akşama doğru yeniden yapılmaya başladı.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde etkisi gösteren sis sabah saatlerinde yoğunlaştı. İstanbul genelinde etkili olan sisli hava trafikte görüş mesafesini düşürdü. Boğazda ve denizde de etkisini gösteren sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü dahi zor fark edildi.
Â

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

Ä°PTAL EDÄ°LEN SEFERLER YENÄ°DEN BAÅžLADI

İstanbul Boğazı'nda öğle saatlerinde etkisini  arttıran sis nedeniyle durdurulan Şehir Hatları vapur seferleri, sisin dağılması  üzerine normale döndü. İDO'nun sis nedeniyle iptal edilen Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri  ile iç hat deniz otobüsü seferleri de yeniden gerçekleştiriliyor.

Eskihisar-Topçular hattı arabalı vapur seferi ile hızlı feribot ve dış  hat deniz otobüsü seferleri ise yapılamıyor.

Haberin Devamı

Sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı'nın da  saat 19.00 itibarıyla güney-kuzey yönünden yeniden ulaşıma açılacağı bildirildi.

Ä°STANBUL SÄ°S ALTINDA / FOTO GALERÄ°

İstanbul Boğazı, sis nedeniyle transit gemi geçişlerine de kapatılmıştı.

MARMARA VE KARADENÄ°Z'DE YER YER YOÄžUN SÄ°S BEKLENÄ°YOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Karadeniz'de kara ve deniz arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanan sis hadisesinin yer yer yoğun olarak bugün ve önümüzdeki iki gün boyunca devam etmesi beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ve hava ulaşımında aksamalar, düşük görüş mesafesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HAFTA SONU NASIL GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın ve hafta sonunda da bütün yurtta normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Bu hafta içerisinde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı Hatay’da 37, Adana ve Antalya’da 36, Aydın’da 35, Manisa’da 34, İzmir’de 32, İstanbul’da 29 Ankara’da 28 derece olduğu belirtildi. Bu hafta sonunda da bütün bölgelerde havanın genellikle az bulutlu ve açık, İç bölgelerde öğle saatlerinde parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise kısa süreli ve yerel sağanak geçişlerin olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının, önümüzdeki hafta başından itibaren doğu bölgelerinde görülecek yağışlarla birlikte biraz azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği, ancak iç ve batı bölgelerde önümüzdeki hafta boyunca da mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğinin tahmin edildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!