Ä°stanbul'da kar esareti

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda kar esareti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 19:04

İstanbul’da aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler saatlerce yollarda kaldı. Saat 16.00 sularında İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı saat 18.00 itibariyle trafiği olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle Boğaz Köprüsü bağlantı yollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücülerin araçlarına zincir taktıkları görüldü. Özellike Uzunçayır Altunizade yönünde trafik durma noktasına geldi. Öte yandan vatandaşların işten çıkış saatlerine rastlayan yoğun kar yağışı metrobüs seferlerini de vurdu. Metrobüs seferleri 2 saate yakın bir süre Anadolu yakasından Avrupa yakası yönüne doğru yapılamadı. Aksi istikamette de vatandaşların Boğaz Köprüsü'nü metrobüs yolundan yaya geçtikleri görüldü. Saat 21.30'dan itibaren yaşanan yoğunluk azalmaya başladı.

Haberin Devamı

Ä°stanbul’da aniden bastıran kar yağışı tüm ÅŸehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler de yollarda kaldı.Â

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonucu vatandaşların işten eve döndüğü akşam saatlerinde durma noktasına gelen trafik normale dönmeye başladı.

Görüş mesafesinin kar yağışı nedeniyle düşmesi üzerine Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine bağlantı yollarından kaynaklı olarak durma noktasına gelen trafik, bu yollardaki tıkanıklığın açılmasının ardından normale dönmeye başladı.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İETT yetkililerinden alınan bilgiye göre, aynı nedenle merkezi noktalarda da trafik yoğunluğu yaşandı.

Ä°stanbulda kar esareti
Â
Ä°stanbulda kar esareti

Haberin Devamı

Ekiplerin çalışması sonucu köprülerin bağlantı noktalarındaki tıkanıklığın giderilmesinin ardından, merkezi noktaları birbirine bağlayan Levent köprü bağlantı yolu, Dolmabahçe Caddesi, Barbaros Bulvarı, Mecidiyeköy E-5 Karayolunda trafik normale dönmeye başlarken, AKOM'daki kameralara yansıyan görüntülerde de trafik akışının takip edildiği bildirildi.

Ayrıca ekiplerin sabah saatlerine kadar çalışmalarının süreceği kaydedildi.

METROBÃœS YAYALARA KALDI / WEB TV

İSTANBUL'DA KAR TRAFİĞİ / FOTO GALERİ

Metrobüs seferlerinde aksaklaklar yaşandı. Metrobüs istasyonlarında yapılan anonslarda Zincirlikuyu'daki yoğun kar yağışı ve Boğaz Köprüsü trafiğinin durma noktasına gelmesi nedeniyle seferlerin aksadığı belirtildi.
Metrobüs seferlerinde bir iptalin sözkonusu olmadığı, sadece Zincirlikuyu'daki bir metrobüsün yokuşu çıkarken yağış nedeniyle zorlandığı kaydedildi.

Ekiplerin yardımıyla trafikteki tıkanıklığın giderilmesinin ardından seferlerin normale döndüğü belirtildi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!