İstanbul’da Hintli-Pakistanlı çete dehşeti!.. ‘İnanmazlarsa parmaklarını kesin’

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da Hintli-Pakistanlı çete dehşeti.. ‘İnanmazlarsa parmaklarını kesin’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:21

Hindistanlı makine mühendisi 24 yaşındaki S.S, turist olarak geldiği İstanbul’da, 1’i Hintli 4’ü Pakistanlı 5 kişilik çete tarafından kaçırıldı. Ailesinden 84 bin dolar fidye istendi. Çete elebaşı Hintli, Pakistanlı adamlarına, “Aileyle canlı bağlantı kurun, döverken gösterin, inanmazlarsa parmaklarını kesin, görüntüyü de izlettirin” talimatı verdi. Aile, polise başvurdu. Polis, başvurudan 6 saat sonra Hintli S.S’yi tutulduğu bodrum katında elleri ayakları bağlı olarak kurtardı. 5 kişilik çete tutuklandı. 

Haberin Devamı

S.S Makine Mühendisliğinden mezun olmuştu. Hindistan’da üts düzey bir bürokratın oğluydu. Hindistanlı bir kız arkadaşı İstanbul’daydı. İstanbul’un çok güzel olduğunu, mutlaka gelmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine valizini toplayarak 18 Ekim’de İstanbul’a geldi.

İstanbul’da Hintli-Pakistanlı çete dehşeti.. ‘İnanmazlarsa parmaklarını kesin’
Kız arkadaşı, S.S’yi Hintli sevgilisi Ravinder S. Ravinder’in (29) Esenler’deki evine götürdü. İstanbul’da kalma süresini vizesini uzatarak sağlayabileceklerini söylediler. Bunun üzerine S.S, farklı bir eve taşınmasının uygun olacağını, rahatsızlık vermek istemediğini söyledi. Kendisine bir ev gösterildi. Ev eşyaları için Ravinder, kendisini Pakistanlı Adnan Selim’e (23) yönlendirdi. Adnan Selim, 30 Kasım 2017 günü S.S’yi yanına alarak eşya bakma bahanesiyle Arnavutköy’de bir eve götürdü.

Haberin Devamı

İstanbul’da Hintli-Pakistanlı çete dehşeti.. ‘İnanmazlarsa parmaklarını kesin’

TUZAK KURDULAR

Ev bir apartmanın bodrum katıydı. Eşya alacakları kişiyi bekleyeceklerini söyleyerek bodrum kata indiler. S.S içeri girdiğinde karşısında Pakistanlı Kamer Abbas, İmran Ali, Tarık Mahmut vardı. S.S’i dövüp ellerini ayaklarını iple bağladılar.

Daha sonra içlerinden biri Ravinder’i aradı. S.S’yi kaçırdıklarını söyledi. Bu telefonun ardından Ravinder, aileyi arayarak, S.S’nin kaçırıldığını, kaçıranların 84 bin dolar fide istendiklerini anlattı.

CANLI YAYIN İŞKENCE

Aile oğullarının kaçırıldığına inanmadı. Bunun üzerine evdeki çete üyeleri aileyi görüntülü aradı. Çocuklarına dayak attıkları görüntüyü canlı izlettirdi. Ravinder, evdeki Pakistanlı çete üyelerini arayarak, “Aile inanmazsa parmaklarını kesin, keserken görüntüyü canlı izlettirin” talimatı verdi.

Aile, 1 Aralık’ta Hindistan’daki konsolosluk aracılığıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Asayiş Şube Rehine Kurtarma ve Müzakare Timi çalışma başlattı. Ailenin Arnavutköy’de ankesörlü bir telefondan arandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Telefon kulübesine yakın yabancıların kaldığı 70 daire tarandı. Bir apartmanın bodrum katında Pakistanlıların kaldığı belirlendi. Polis evi bastı. S.S, yerde elleri ve ayakları bağlı olarak perdeyle ayrılmış bir bölümde bulundu. S.S, polise yapılan başvurudan 6 saat sonra, saat 02.30 sıralarında kurtarıldı. Evde bulunan 4 Pakistanlı gözaltına alındı. Pakistanlıları organize ettiği belirlenen Hindistanlı Ravinder S. Ravinder’de Esenler’de yakalandı.

KONSOLOSA SARILIP AĞLADI

Kurtarılan S.S, önce hastaneye götürüldü. Tetkiklerin yapılmasının ardından emniyete getirildi. Burada Hindistan Konsolosluk yetkilisine teslim edildi. Karşısında konsolosluk yetkilisini gören S.S gözyaşları içinde sarıldı. S.S, Hindistan’a geri döndü. 5 kişilik çete emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!