İstanbul'da duvar delen hırsızlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda duvar delen hırsızlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 12:29

İSTANBUL Sultanbeyli'de önceki gün duvar delerek girdikleri kuyumcudan 200 bin TL değerinde altın çalan hırsızlar 24 saatte yakalandı.

Hırsızlığın meydana geldiği semtteki güvenlik kameralarını titiz bir şekilde takibe alan polis 3 kilometre uzakta bir görüntüden zanlıların kaçtığı aracın plakasını belirleyerek 4 soyguncuyu yakaladı. Hırsızlarla birlikte 63 bin TL değerinde altın ele geçirildi.

Fatih Bulvarı üzerinde önceki sabaha karşı meydana gelen olayda Mikail Özdemir’e ait Merkez Kuyumculuğa bitişiğindeki boş deponun duvarının delerek giren zanlılar, içeride bulunan yaklaşık 200 bin TL değerinde altını alarak kaçtı. Olay sırasında içeride bulunan güvenlik kameralarını çalışmaz hale getiren hırsızlar, dışarıda başka bir dükkana ait güvenlik kamerası tarafından çaldıklarını çuvalla götürürken görüntülenmişti.

Olayın duyulmasıyla harekete geçen polis, hırsızlığın meydana geldiği yerden başlayarak tüm güvenlik kameralarını inceleyip ipucu aramaya başladı. İşyerinde çok kısa bir şekilde görülen şahısların olay yerinden 1 kilometre uzakta bir araca bindikleri görüldü. Ancak kameranın aracın plakasını görmeyecek bir açıda olması nedeniyle takibi sürdüren dedektifler 3 kilometre ilerde bir bankanın güvenlik kamerasında hırsızların kaçtıkları aracın plakasını belirledi.

Eyüp ve Gaziosmanpaşa’da yapılan baskınlarda kuyumcu hırsızlığını gerçekleştiren 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler ilk sorgularında çaldıkları altını erittiklerini ve 63 bin TL karşılığında iki farklı kuyumcuya sattıklarını söyledi. Zanlıların olayda kullandıkları iki araçta polis tarafından evlerinin önünde park halinde bulundu.

Yetkililer yakalanan kişilerin sorgularının devam ettiğini altınların bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!