İstanbul'da deniz ulaşımına lodos engeli

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda deniz ulaşımına lodos engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 12:29

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) şiddetli lodos nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, saat 10.45 ve 12.00'deki Yalova-Pendik, 10.45 ve 12.00'deki Pendik-Yalova, 11.30'daki Yalova-Yenikapı ile Yenikapı-Yalova hızlı
feribot seferleri, şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi.

Bu arada saat 10.15 ve 13.15'deki Yalova-Kartal, 12.15'deki Kartal-Yalova, 12.00'deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma ile Avcılar deniz otobüsü seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamadığı belirtildi.

DENİZ ULAŞIMI FELÇ

Marmara Denizi'nde gündüz saatlerinde başlayan  gece de hızını arttıran şiddetli lodos fırtınası, deniz ulaşımını olumsuz  etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 55 yerli ve yabancı  bandıralı şilep ve tanker, gece saatlerinde saatteki hızı zaman zaman 70  kilometreye ulaşan şiddetli Lodos yüzünden yollarına devam edemeyince, rotalarını  Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak geceyi tüm ışıklarını  yakarak Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel de şiddetli  fırtına ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Gece boyunca aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini  azaltmasının ardından, yerli ve yabancı bandıralı 44 şilep ve tanker saat 08.45  itibariyle Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre  hareket ettiler.

11 gemi ise Şarköy'de, hava koşullarının daha da iyileşmesini bekliyor.

Gece saatlerinde hızını iyice arttıran şiddetli Lodos fırtınası,  balıkçıları da olumsuz etkiledi.

Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar, fırtına ve  dalgalar yüzünden balığa çıkmadı.

Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geri dönerek Şarköy, Mürefte  ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!