İstanbul'da cephanelik ele geçti

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda cephanelik ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00

Yasadışı DHKP/C örgütü üyelerince, ``F'' tipi cezaevi uygulamasını protesto ile Belçika'da bulunan Özdemir Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın Türkiye'ye iadesini engellemek amacıyla düzenlenecek eylemlerde kullanılmak üzere İstanbul'a yabancı plakalı bir otomobille getirilen 300 adet TNT kalıbı, 30 adet el bombası, 1 adet tabanca ve 10 adet elektrikli fünyenin ele geçirildiği bildirildi.
Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile yapılan ortak çalışma sonucunda, yasadışı DHKP/C örgütünün, ``F'' tipi cezaevi uygulamasını protesto etmek amacıyla yapılacak bombalı eylemlerde kullanılmak üzerebol miktarda patlayıcı maddenin İstanbul'a getirileceği tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik kuvvetleri, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Günay Arslan yönetimindeki Suudi Arabistan plakalı Mercedes marka otomobili takibe aldı.

İstanbul'a kadar izlenen otomobil, 19 Ağustos 2000 tarihinde Boğaziçi Köprüsü'nde durduruldu. Sürücüsü Günay Arslan'ın gözlem altına alınmasından sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen otomobilde, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ile bomba imha ekiplerinin de katılımıyla, elektronik cihazlar yardımıyla geniş çaplıarama yapıldı.

Yürütülen bu çalışmalar sonucu, otomobilin yan kaporta döşemeleri arasına gizlenmiş olarak 300 adet TNT kalıbı, 30 adet el bombası, 10 adet elektrikli fünye, 1 adet Takarof marka tabanca, bu silaha ait 3 adet şarjör, bol miktarda fişek, çok sayıda örgütsel propaganda içerenvideo kaset ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Aıklamada, bu patlayıcı maddelerin ``' tipi cezaevi uygulamasını rotesto etmek amacıyla İstanbul'da, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bombalı eylemlerde bulunacak örgüt gruplarına dağıtılmasının planlandığı vurgulandı. Olayla ilgili yakalanan Günay Arslan, polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

PATLAYICILAR RUS MENŞELİ

Bu arada, açıklamadan sonra A.A muhabirinin sorularını cevaplandıran üst düzey bir polis yetkilisi, ele geçirilen patlayıcı maddelerin, aynı zamanda Belçika'da bulunan Özdemir Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın Türkiye'ye iadesini engellemek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile ünlü işadamlarına yönelik düzenlenecek saldırılarda da kullanılmasının planlandığını bildirdi.

Aynı yetkili, olayla ilgili yakalanan Günay Arslan'ın, Suudi Arabistan'da dönerci olarak çalıştığını ve geçen yıl Adana'da ölü ele eçirilen örgütün sözde Akdeniz bölge sorumlusu Erdinç Arslan'ın kardeşi olduğunu kaydetti.

Ele geçirilen patlayıcı maddelerin Rus menşeli olduğunu belirten aynı yetkili, bu miktardaki patlayıcıların 20-30 katlı bir binayı rahatlıkla çökertebilecek güçte olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!