İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda beklenen kar yağışı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 08:15

İstanbul'da günlerce önceden öngörülen kar yağışı bu sabah başladı. Kar yağışının giderek yoğunlaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kenti birkaç gün etkisi altına alması beklenen kar yağışı, saat 05.00 sıralarında başladı. Kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı ana arterleri, kavşakları ve köprüleri tuzluyor.

Kar yağışıyla birlikte poyraz da etkili oluyor. Kar ve soğuk havanın 3 gün süreyle etkili olması bekleniyor. Sıfır derece civarındaki sıcaklık da fırtına nedeniyle daha düşük hissediliyor. Kar yağışının öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, telsiz emriyle, resmi ve sivil tüm polis ekiplerinin trafiğin düzenlenmesine yardımcı olmalarını istedi.

TRAFİK KONTROL ALTINDA, KAPALI YOL YOK

Karla birlikte aralıksız çalışmalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı ana arterler, kavşaklar ve köprüler yoğun bir şekilde tuzluyor. .İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yönetilen İstanbul’daki kar çalışmalarında beklenenin ötesinde önemli bir aksaklığın  söz konusu olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri, buzlanmaya karşı dün gece saat 23.00'den sabah 07.00'ye kadar 204 güzergahta 1430 ton tuz kullandı.

Çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, 3 bin personelin 651 araçla 24 saat esasına göre çalıştığı kaydedildi.

Karla mücadele ekiplerinin buzlanmaya karşı gece saat 23.00'den sabah 07.00'ye kadar 204 güzergahta 1430 ton tuz kullandığı, sabaha karşı şiddetini artıran kar yağışıyla birlikte ana arterler ve katılım noktalarında da küreme çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için İETT ve İDO'nun ek seferler düzenlediği bildirildi.

İETT'YE 110 EK SEFER

İETT'nin Asya ve Avrupa yakasında toplam 110 ek sefer koyduğu, vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için özel otomobil yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri istenen açıklamada, dona karşı şu uyarıda bulunuldu:

Haberin Devamı

“Gece yarısından itibaren hava sıcaklığının önemli derecede düşeceği tahmin edilmektedir. Vatandaşların su saatlerini ve açıkta geçen su borularını donmaya karşı sararak korumaya almaları

E-5 ve TEM başta olmak üzere şehir genelindeki karayolu trafiği ise açık olmakla birlikte, genelde trafik yavaş ama akıcı devam ediyor.
   
İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu ve özel üniversiteler de eğitime ara verdi, sınavlar iptal edildi. İstanbul Valisi Muammer Güler de, kentte beklenen kötü hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan özürlü personelin yarından itibaren 3 gün süreyle idari izinli sayılacağını açıkladı.

İÇ HATLARDAKİ VAPURLAR VE DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNDE AKSAMA YOK

İstanbul'daki elverişsiz hava koşullarına rağmen iç hatlardaki tüm vapur ve deniz otobüsü seferlerinin aksamadan yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, İDO'nun, kentteki deniz ulaşımının aksamaması için olumsuz hava koşullarının geçerli olacağı bugün, yarın ve ertesi gün iç hatlarda tüm vapur ve deniz otobüsü seferlerini yapacağı duyuruldu.

ÇANAKKALE'DE ARABA VAPURU VE FERİBOT SEFERLERİ DURDURULDU

Çanakkale'de etkili olan kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini arttıran ve hızı saatte 80 kilometreye ulaşan etkili poyraz nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru ve feribot seferleri durduruldu.

Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) yetkilileri, fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndan geçemeyen 6 geminin, Gelibolu önlerinde bir geminin de Karanlık Liman bölgesinde hava şartlarının düzelmesini beklediğini, Nara Burnu Feneri önlerinde karaya oturan Yunan bandıralı ”Anangel Dynasty” adlı gemi nedeniyle boğaz trafiğinin tek yönlü sağlandığını kaydettiler.

ÜNİVERSİTELERDE KAR TATİLİ

Haberin Devamı

İstanbul'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle Fatih Üniversitesi'nde 1, Işık ve Haliç üniversitelerinde de 2.5 gün eğitime ara verildi.

Fatih Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.
Işık Üniversitesi de bugün öğleden sonra, yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü ders yapılmayacağını açıkladı.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çakır tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul'da yaşanan ağır hava koşulları nedeniyle bugün saat 13.00'den itibaren yarın ve 25 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği kaydedildi.

Marmara Üniversitesi'nde bugün ve yarın, Yeditepe Üniversitesi'nde yarın ve çarşamba günü eğitim ve sınavlara ara verildi.

Haberin Devamı

KARADENİZ'DE DALGA BOYU 8 METREYE YÜKSELDİ

Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde etkili olurken, Karadeniz'de de şiddetli poyraz nedeniyle dalga boyu yer yer 8 metreye kadar yükseldi.

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde poyraz nedeniyle balıkçılar denize çıkamadı. Balıkçı barınaklarına sığınan balıkçılar, teknelerini demirleyerek koruma altına almaya çalışıyor.

Poyraz nedeniyle dalga boyunun yer yer 8 metreye kadar yükseldiğini belirten meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşulları ve şiddetli poyrazın 1 hafta sürmesinin beklendiğini kaydederek, vatandaşları uyardılar.

BAZI UÇAK SEFERLERİ İPTAL

THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken Konya, Diyarbakır, Gaziantep, Ankara-Van ve Kayseri seferleri, Onur Havayolları'nın Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep ve Bodrum seferleri ile Atlasjet Havayolları'nın Konya ve Sivas,  İstanbul-Sivas uçak seferleri bu şehirlerdeki kötü hava şartları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, Atatürk Havalimanı'ndaki pistin uçakların iniş ve kalkışlarına elverişli olduğunu ve uçakların buzlanmaya karşı pist başında alkolle yıkandığını kaydettiler.

THY ile Onur Air'in Kayseri-İstanbul uçak seferleri de Erkilet Hava Alanı pistinin karla kaplı olması nedeniyle karşılıklı olarak yapılamadı.

Pegasus şirketinin Ankara-Van seferinin ise gecikmeli olarak yapılacağı bildirildi.

İSTANBUL’DA BUZLANMAYA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), il genelinde etkili olan kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanmaya karşı gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

AKOM’dan yapılan açıklamada, kar yağışıyla mücadele çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, 3 bin personelin 651 araçla 24 saat esasına göre çalıştığı bildirildi. Karla mücadele ekiplerinin buzlanmaya karşı gece saat 23.00’den bu sabah 07.00’ye kadar 204 güzergahta 1430 ton tuz kullandığı, sabaha karşı şiddetini artıran kar yağışıyla birlikte ana arterler ve katılım noktalarında da küreme çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!