İstanbul'a vizede kararlı

Güncelleme Tarihi:

İstanbula vizede kararlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'a vize konulması konusunda kararlılığını sürdürdüğünü söyledi.

İstanbul'da dün 2 trilyon lirası Eyüp-Silahtar-Gaziosmanpaşa-Otogar-TEM bağlantı yolunun yapımı, 1.5 trilyonu da Gaziosmanpaşa'daki Çukurçeşme Köprülü Kavşağı'na ait olmak üzere, toplam 3.5 trilyon liralık yatırımın temelini atan Erdoğan, gazetecilerin vize konusundaki sorularını yanıtladı.

Başkan Erdoğan, İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş'ın İstanbul Valiliği yaptığı için sorunları yakından bildiğini, gereken hassasiyeti göstereceğini vurgulayarak, ‘‘Belediye olarak, elimizde bir yetki yok. Dolayısıyla bir alt çalışmamız da. Konu İçişleri Bakanlığı'nın, hatta hükümetin işi. Bakanlık iyi bir tasarı hazırlar, hükümet de kabul ederse, biz belediye olarak vize konusunda üzerimize düşeni yaparız’’ dedi.

Erdoğan, İstanbul'a getirilmesini düşündüğü vizenin bir pasaport kontrolü, seyahat özgürlüğünün kısıtlanması gibi algılanmaması gerektiğini tekrarladı. Erdoğan, Anayasa'da yerleşme hürriyetinin yer aldığının belirtilmesi üzerine de, ‘‘Hayır, böyle bir yerleşme hürriyeti verilmiş değil. Eğer şartları varsa, olur. Gelip siz burada gecekondu yapmak suretiyle alamazsınız. Varsa, buyrun geliniz’’ yanıtını verdi.

İstanbul'a göçün daha çok ekonomik nedenlerle, can güvenliği gibi nedenlerle oluştuğunu anlatan Erdoğan, vizenin göçün nedenlerinin ortadan kaldırılmaması halinde tek başına çözüm olamayacağını söyledi.

Erdoğan, bir başka partiden aday gösterileceğine ilişkin haberler için de, ‘‘Katiyen öyle bir şey sözkonusu değil. Dalgaya göre kürek sallayan biri değilim. Partimden hiçbir güç ayıramaz. İlkelerini korudukça partimde kalırım’’ cevabını verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!