Ä°stanbul'a MTV sürprizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbula MTV sürprizi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2009 02:00

MTV International, 2010 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ni düzenlemeye aday ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu açıkladı. Türkiye, Yunanistan ve Hollanda ile birlikte favori ülkeler arasında.

Haberin Devamı

MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nin İstanbul’da düzenlenmesi büyük bir hayaldi. Sanırım bu hayalin gerçekleşmesi için büyük bir adım atıldı...
- Evet, doğru. Tüm Türk gençliğinin hayaliydi bu. Özellikle de MTV Türkiye’yi kurmamızla gerçekleşmesi daha da özlemle beklenen bir hayaldi. İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti seçilmesiyle bu beklenti daha da artmıştı. Çünkü Avrupa Müzik Ödülleri yılardır Avrupa kültür başkentlerinde yapılıyor. Çünkü o şehrin tanıtımını daha iyi yapabilecek bu büyüklükte başka bir organizasyon yok. MTV International, İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olmasıyla nihayet MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nin şehrimizde yapılması için yeşil ışık yaktı. Artık Türkiye, 2010 Avrupa Müzik Ödülleri’ni düzenlemeye aday ülkelerden biri.

Diğer aday ülkeler hangileri?

- Pek çok aday var. Ancak öne çıkan ülkeler Hollanda ve Yunanistan.

Peki şimdi ne olacak? Bu aday ülkeler arasından sıyrılmak için neler yapılması gerekiyor?

- MTV Avrupa kendi üzerine düşeni yaptı ve Ä°stanbul’u aday gösterdi. Åžimdi 2010 Avrupa Kültür BaÅŸkenti Ajansı’nın bu projeyi ve adaylığı desteklemesi gerekiyor. Yani top onlarda. EÄŸer 2010 Ajansı bu projeyi desteklerse, daha sonra lojistik ve güvenlik konuları ele alınacak. Ve böylece proje ilerleyecek.Â

Başta siz olmak üzere tüm MTV Türkiye ailesi bu hayali gerçekleştirmek için epeydir çalışıyordunuz. Bu süreç içinde neler yaptınız?
- İstanbul’un aday olabilmesi için son iki yıldır MTV Avrupa ile iletişim halindeydim. Onlara sürekli İstanbul’da gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların başarılarını örneklerle anlatıyordum. Ülkemizin hem güvenlik, hem lojistik hem de tecrübe olarak bu dev organizasyonu gerçekleştirmeye hazır olduğunu ispatlamaya çalışıyordum. Açıkçası onları bu organizasyonun Türkiye’de gerçekleşebileceğine bir türlü ikna edemiyordum. Çünkü MTV International bu organizasyona çok önem veriyor. MTV Ödülleri, müziğin Oscar’ı kabul ediliyor. Ancak İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti seçilmesiyle Türkiye’nin eline inanılmaz bir fırsatın geçtiğini anladım ve bizi aday göstermeleri için çok büyük çaba gösterdim. Avrupa Kültür Başkenti seçilecek kadar iyiysek, MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ni de İstanbul’da başarıyla gerçekleştirebilirdik en nihayetinde. Onlar da yeşil ışık yaktılar.

2010 AJANSI PROJEYÄ° BEÄžENDÄ°

Peki, 2010 Ajansı bu süreçte neler yaptı?

- Biliyorsunuz, 2010 Ajansı’nın yönetimi değişmişti ve projelerde doğal olarak duraklama oldu. 2010 Ajansı’nın yeni Yürütme Kurulu Başkanı Şefik Avdagiç, bana projeyi çok beğendiklerini, organizasyonun büyüklüğü, prestiji ve İstanbul’a yaratacağı tanıtım desteği açısından Avrupa Müzik Ödülleri’nin çok faydalı olacağını, teklifi değerlendirdiklerini söyledi.

Eğer 2010 Ajansı beklenen desteği verirse, İstanbul’un kazanma şansı nedir sizce?

- Çok yüksek... Çünkü 2010 Avrupa Kültür Başkenti’yiz. Geçen yıl bu tören Liverpool’da düzenlenmişti. Onlar da 2008 Avrupa Kültür Başkenti’ydi. Bu geleneğin devam edeceğini düşünüyoruz. Avrupa Müzik Ödülleri, İstanbul için büyük şans. Bu büyüklükte başka bir organizasyon yok. Oscar törenini saymıyorum, çünkü İstanbul’da yapılma şansı yok.

Bu töreni özel kılan nedir?

- Her yıl bir Avrupa şehrinde yapılan bu dev organizasyon, yüzlerce dünya yıldızını, başta müzik olmak üzere sanat dünyasının en önemli isimlerini, prodüktörlerini ve dünya jet sosyetesinden birçok ünlü ismi aynı tarihte bir araya getiriyor. Dünyanın en büyük medya kuruluşları, yüzlerce gazeteci her yıl bu büyük organizasyonun yapılacağı şehre akın ediyor.

Yani  tören gerçekleşirse bu Türkiye açısından bir ilk olacak...

- Tabii ki... Dünya starlarından birini bile getirebilmek büyük olayken, aynı anda onlarcasının gelip İstanbul’da sahne alması muhteşem bir olay!

TÖRENİ 1 MİLYAR KİŞİ İZLİYOR

Haberin Devamı

Törenin televizyon izlenme oranı  yüksek mi?
- MTV, dünyanın 168 bölgesinde, 23 farklı dilde yayın yapıyor ve ortalama 400 milyon haneye ulaşıyor. MTV Avrupa Müzik Ödülleri dünya üzerinde yaklaşık 1 milyar kişi tarafından takip ediliyor. Bu tören hem İstanbul hem de Türkiye’nin kültürel hayatına önemli katkıda bulunacaktır. Tören bir gün sürüyor ama bu işin promosyonu ve diğer etkinlikleri yaklaşık olarak 6 ay kadar devam ediyor. Bu da güzel şehrimiz İstanbul’un tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olacaktır.

Haberin Devamı

MADONNA GELEBÄ°LÄ°R

Madonna’nın bu törenle Türkiye’ye   gelme ihtimali olabilir mi?

- Hangi sanatçıların MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ne katılacağına MTV International karar veriyor. Bu seçimde MTV izleyicileri arasında yapılan oylama da dikkate alınıyor. Herhalde İstanbullu müzikseverler de Madonna’nın gelmesi için epeyce oy kullanır. Belki de Madonna 2010’da ödüle layık görülür ve törene katılır. Neden olmasın?

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

- Bence bu törenin gerçekleşmesinin, Türkiye’nin Avrupa’daki imajına da olumlu etkisi olacak. Ülkemizin güvenli, rahatlıkla seyahat edilen bir yer olduğu bir kez daha kanıtlanacak. Tabii İstanbul’un aylarca yapılacak tanıtımını da unutmayalım.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!