İstanbul yağmura teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul yağmura teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 21:59

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle başta Anadolu yakasında bazı ilçeler ile Avrupa yakasında tarihi yarımada bölgesi olmak üzere kentin birçok yerinde su baskınları meydana geldi.

Kentte etkisini artırarak devam eden sağanak yağış nedeniyle özellikle Anadolu yakasında Ümraniye ve Üsküdar ilçeleri, Avrupa yakasında ise Eminönü ve Fatih ilçelerinde su baskınları oluştu. Yağış İstanbul'un birçok yerinde alt geçitler ile zemin kattaki ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı.

Bağcılar'daki Tavukçu ve Sefaköy'deki Ayamama derelerinde de istinat duvarlarının yıkılması nedeniyle taşkınlar meydana geldi.

0-2 Karayolu-Atatürk Havalimanı bağlantı yolunda da su baskını nedeniyle çok sayıda otomobil yolda kaldı. Trafik tek şeritten kontrollü olarak verildi.
Su baskını olan yerlere müdahale eden itfaiye ekipleri, tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

530 SU BASKINI İHBARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgiye göre de kentte öğle saatlerinden itibaren 148'i itfaiyeye, 325'i İSKİ'ye ve 57'si de Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne olmak üzere toplam 530 su birikintisi ihbarı yapıldı. İstanbul'da bugün metrekareye ortalama 65 kilogram yağış düştüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!