İstanbul’da vergi müfettişine 2 milyonluk rüşvet baskını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 10:30

İstanbul Vergi dairesinde görevli bir müfettiş, bir inşaat firması yetkilisinden rüşvet alırken Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı. Müfettişin inşaat firması ile 2 milyon TL'lik rüşvet pazarlığı yaptığı ve paranın 250 bin TL'sini alırken yakalandığı belirtildi. Rüşvet operasyonu kameralara da yansıdı.

Haberin Devamı

İstanbul’da vergi müfettişine 2 milyonluk rüşvet baskını

İSTANBUL’da, hakkında vergi soruşturması olan bir şirketten 2 milyon TL rüşvet almak isteyen vergi müfettişi ve 2 mali müşavir düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyonda,  250 bin TL ele geçirildi.

İnşaat firması sahibi H.İ.Y. ve A.A., emniyet güçlerine yaptığı ihbarda, şirketinde yapılan incelemelerle ilgili vergi müfettişi F.T.’nin kendilerinden 2 milyon lira rüşvet istendiğini belirtti. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. F.T.’ye yeminli mali müşavirler D.Y. ve eski vergi denetmeni B.Ö.’nün aracılık ettiği belirlendi. 

POŞETTE 250 BİN LİRA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  şüpheli vergi müfettişinin istenen parayı almaya gittiği bilgisi üzerine harekete geçti. F.T. Eyüpsultan’daki şirket binası önünde gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir poşet içerisinde 250 bin lira ele geçirildi.

Haberin Devamı

ÜÇÜ DE TUTUKLANDI

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin üçü de tutuklandı.



BAKMADAN GEÇME!