İstanbul Valisi'nden emniyet şeridi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Valisinden emniyet şeridi uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 15:40

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, emniyet şeritlerinde izinsiz geçişlere fırsat vermeyeceklerini ve bu konuda yoğun denetimlerin devam ettiğini vurgularken, sürücülere ‘İhlal eden cezayı yer.’ mesajını verdi.

Haberin Devamı

CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ü uÄŸurlamak için geldiÄŸi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde gazetecilerin daha önce konu ile ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerinde Ä°stanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ÅŸunları söyledi:Â

“Emniyet şeritlerindeki uygulama yeni bir uygulama değil. Ben sadece oradaki uygulamanın yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade ettim. Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu EDS dediğimiz emniyet şeritlerinden geçişleri hakkı olmadığı halde kullanan araç sürücülerine yoğun bir şekilde bu elektronik takip sisteminde takip ediyoruz. Buradaki ihlallerde cezasını emniyet teşkilatının kesmiş olduğu sistemi yoğun bir şekilde takip ediyoruz. Dolayısıyla burada emniyet şeritlerinde izinsiz geçişlere fırsat verilmiyor. Bu konuda yoğun denetimler devam ediyor"

Haberin Devamı

Ä°HLAL EDEN CEZAYI ALIR

2010 yılında 418 bin araç sürücüsüne emniyet şeritlerini haksız kullandığı gerekçesiyle ceza kesildiğini hatırlatan Vali Mutlu, “Bunların içinde kırmızı ışık ihlali yapanlar da var. Trafik müdürlüğümüze iletilmiş kayıtlar üzerinden cezalar tahakkuk ettirilmek üzere ilgililere duyuruluyor. Belli saatlerde trafik biraz yoğunlaştığı zaman bu ihlaller yapılıyor. Buradan her geçen cezayı alır.100 lira ile 150 lira arasında, suç türlerine göre verilen cezalar var. Herkesin bu konuda “ben EDS den geçtim bu konuda bir şey olmaz" gibi düşünce içerisine kapılmaması lazım. Cezayı alanlar bunu çok iyi biliyor. Kimse “acaba geçersem bir şey olur mu? Olmaz mı “ gibi tereddüt içerisinde olmasın. Kesinlikle cezayı veriyoruz" dedi.

SADECE EMNİYET ARAÇLARI KULLANABİLİR

Emniyet şeridi kullanacak araçlar hakkında da bilgi veren Vali konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Emniyet şeritlerini kullanabilecek araçlar bellidir. Ambulanslar acil hallerde buraya kullanabilir. Emniyet araçları kullanabilir. Bunun dışındaki isterse kamuya ait diğer araçlar olsun kesinlikle onların da cezaları kesiliyor. İlgili şoföründen tahsil ediliyor. Normal sürücü değil kamu araçlarının sürücülerine de uygulanıyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!