İstanbul Üniversitesi'nde rektör eylemi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesinde rektör eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 21:58

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan oylamada ilk sırayı alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektörlüğe atanması üzerine dün Beyazıt Kampüsü'nde bir eylem düzenlendi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, eylem sonrası "okulu terk etmeme" kararı aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne, seçimlerde 2. sırada yer alan Prof. Dr. Mahmut Ak'ın atanmasını protesto etmek amacıyla Hukuk Fakültesi'nde "üniversiteyi terk etmeme" eylemi başlatan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu eyleme son verdi.

Akademik oylamada en yüksel oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel'in yerine Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektör olarak atanmasını protesto eden İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Raşit Tükel ile görüştükten sonra eylemi bitirme kararı aldı. Prof. Tükel'in, öğrencilere, "verilen mesajın alındığını, eyleme son vererek okuldan ayrılmalarını" söylediği öğrenildi.

Prof. Dr. Raşit Tükel ile görüştükten sonra kendi aralarında forum yapan öğrenciler, forumun ardından, yaklaşık 3 saat süren eyleme son verme kararı aldı.

BAKMADAN GEÇME!